SLATKO, A BEZ ŠEĆERA: Mini rol-pite sa čokoladom, orasima i suvim šljivama - i to posne (VIDEO)

Kristina Ljubisavljević

13. 03. 2023. u 15:00

SLATKA posna pita bez šećera, prava za dane posta

СЛАТКО, А БЕЗ ШЕЋЕРА: Мини рол-пите са чоколадом, орасима и сувим шљивама - и то посне (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic

Sastojci za posne mini rol-pite

  • 500 g tankih kora za baklavu
  • 300 g suvih šljiva
  • 100 g suvog grožđa
  • 100 g seckanih oraha
  • 2 štangle čokolade

Priprema:

Suve šljive bez koštica dobro oprati. Preliti sa 200 ml vode, dodati suvo grožđe i staviti na šporet da se malo dinstaju oko pet minuta.

Pred kraj dodati čokoladu i izmešati. Skloniti sa šporeta, pa ubaciti seckane orahe. Sve izjednačiti.

Koru raširiti na sto, pa je malo nauljiti. Odozgo druga i nju premazati malo uljem, pa na nju pri dnu poređati nadev, saviti ivice i urolati. Ređati u podmazan pleh. Rolnice premazati uljem i peći na 200 stepeni oko 35-40 minuta da lepo porumene. Seći makazama.

U koliko želite možete je preliti sa sirupom kao baklavu. Ja sam htela sokom od narandže, ali nije bilo potrebno, vrhunska je i bez toga.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OBRADOVIĆ JE BIO NA KORAK OD NBA LIGE: Jedan čovek je sve stopirao, evo o kome je reč