SMESA ZA MEKANE I PROZIRNE PALAČINKE: Jedan sastojak sve menja (VIDEO)
TESTO za fine, mekane, prozirne i baršunaste palačinke

FOTO: Privatna arhiva
Palačinke nikada ne dosade i često su prvi izbor kada su u pitanju slatkiši.
Sastojci za palačinke
- 2 jaja
- 200-250 g brašna
- 50 ml ulja
- malo soli
- 100 ml piva
- 200 ml mleka
- ulje za prženje
Nadev: po izboru (ja sam orah sa prah šećerom)
Priprema:
U činiju razbiti i žicom umutiti jaja. Dodati malo soli, zatim ulje, pivo, mleko i brašno. Sve sjediniti i napraviti ređe testo.
Tiganj ugrejati i premazati uljem za prvu palačinku, posle samo sipati po kutlaču testa i dobro okretati tiganj da se rasporedi tanko na površini.
Okrenuti i pržiti lagano i sa druge strane. Filovati po želji.
Preporučujemo

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

ISPOVEST RADNICE: "Kad biste ovo znali, nikad ne biste kročili na kruzer"
DRUŠTVENIM mrežama kruže viralni snimci u kojima osoba koja se predstavlja kao radnica na kruzeru deli detalje iz života na brodu. U jednom takvom videu podelila je niz fotki u kojima tvrdi da otkriva tajne života na kruzeru i tako šokirala mnoge.
05. 07. 2025. u 11:33
Komentari (0)