RECEPT ZA PRELIVENU PITU: Sastojke već imate u kuhinji (VIDEO)
LAKO, a preukusno!
Ako vam je potreban recept za novu pitu, imamo odlično rešenje.
Potrebno je:
- 9 lista gotovih tankih kora
- 250 g sira
- oko 100 gr šunke
- vezica peršunovog lista
- 2 jaja
- 2 kašike brašna
- 200 ml mleka
- 100 ml jogurta
- 50 ml ulja
- 10 gr kvasca ili malo praška za pecivo
- malo soli
Priprema:
Izdrobiti sir, dodati jaje, na kockice šunku i seckan peršunov list i sve izjednačiti.
Spojiti jogurt i mleko, dodati brašno, malo soli, ulje, nadošli kvasac i jedno jaje i sve umutiti.
Na sto raširiti koru, pa dodati 2 male kutlače preliva i četkicom razvući. Odozgo staviti drugu, pa treću s tim što na dno treće koju takođe premažemo, stavimo nadev sira. Ivice savijemo i urolujemo.
Pleh premazati uljem, rolnice poređati i premazati uljem. Ostatak preliti preko rolnica i peći na 200 stepeni C 50-60 min. Prohlađenu seći.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
OD SAMO TRI SASTOJKA: Starinska i jeftina poslastica koju vole sve generacije
28. 02. 2023. u 11:00
RECEPT ZA RUČAK BEZ MESA: Ovo povrće uz bešamel sos dobija odličan ukus (VIDEO)
23. 02. 2023. u 19:45
NAJJEDNOSTAVNIJI RECEPT ZA PRINCES KROFNE: Ovako će uspeti - iz prvog puta
22. 02. 2023. u 22:00
TAČNO NA OVOM MESTU BI MOGAO POČETI TREĆI SVETSKI RAT: Putin ga smatra svojom teritorijom, NATO trupe već raspoređene
OVAJ snegom prekriveni granični most između dve srednjovekovne tvrđave u delu Estonije gde se govori ruski, mogao bi biti mesto gde će započeti treći svetski rat, piše Politiko.
26. 12. 2024. u 08:55
POJAVILA SE ŠOK TVRDNjA: "Rusi su oborili avion u Kazahstanu, pogledajte tragove eksplozije na repu letelice"
AVION Azerbejdžan erlajnsa, koji se 25. decembra srušio na putu za Rusiju, možda je oboren ruskom raketom zemlja-vazduh, prema izveštajima ruskih medija koji nisu naklonjeni Kremlju i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.
26. 12. 2024. u 07:44
A POSLEDICE? Kina gradi najveću hidroelektranu na svetu - iseliće milione ljudi, "keširaće" neverovatne 35 milijarde dolara
PROIZVODIĆE trostruko više od 88.2 milijarde kWh, koliki je projektovani kapacitet trenutno najveće hidroelektrane na svetu - "Tri klanca" u centralnoj Kini.
26. 12. 2024. u 14:37
Komentari (0)