SAVRŠEN RUČAK: Recept za gulaš sa pilećom džigericom (VIDEO)

11. 03. 2023. u 20:14

FANTASTIČAN obrok za celu porodicu

САВРШЕН РУЧАК: Рецепт за гулаш са пилећом џигерицом (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

Ukoliko nemate ideju za današnji ručak, evo predloga za recept čiji će vas ukus oduševiti.

Gulaš sa pilećom džigericom - sastojci:

350-400 gr pileće džigerice
2 veće glavice crnog luka
200 ml kisele pavlake
2 šargarepe
ulje
so, biber
peršunov list

Gulaš sa pilećomm džigericom - priprema:

Na ulju propržiti sitno seckan crni luk, pa kad omekne dodati na krugove šargarepu i to dalje dinstati. Džigericu iseći na pola, pa i nju ubaciti. Dodati 200 ml vode i kuvati da omekne.

Foto: Privatna arhiva

 

Posle 20 minuta ubaciti pavlaku i nju malo ostaviti da provri. Dodati so i biber, a ako je ređe može kašičica brašna. 

Na kraju staviti seckan peršunov list. Kao prilog krompir, testenina, pirinač. Uživajte u svakom zalogaju.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Stigla vam je jedna 110 godina stara poruka sa fronta