UVEK ĆETE IM SE VRAĆATI: Omiljene čokoladane kocke svih domaćica (FOTO/VIDEO)

11. 03. 2023. u 21:00

FANTASTIČNA poslastica idealna za uživanje

УВЕК ЋЕТЕ ИМ СЕ ВРАЋАТИ: Омиљене чоколадане коцке свих домаћица (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Privatna arhiva

Čokoladne kocke se pripremaju brzo i jednostavno i zbog toga su idealno rešenje ukoliko vam dolaze gosti.

Čokoladne kocke - sastojci:

Za svetli deo:

2 jaja
100 gr brašna
50 gr šećera
50 ml ulja
50 ml mleka
1/2 praška za pecivo

Za čokoladni deo:

2 jaja
50 gr šećera
100 gr brašna
1/2 praška za pecivo
50 ml ulja
50 ml mleka
1 puna kašika kakaa
50 gr suvog grožđa (potopljeno u rumu)

Za preliv:

sok od 3 narandže
100 gr čokolade
300 gr džema od kajsija ili po želji

Čokoladne kocke - priprema:

Prva kora

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo, ulje, mleko i sve dobro izjednačiti. Razliti u podmazan pleh 35x25 cm. Peći na 200 stepeni C oko 20-25 min.

Druga kora

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo i kakaom prosejano. Dodati ulje, mleko, suvo grožđe i sve izjednačiti. Peći i ovaj biskvit isto kao prvi.

Prvi svetli biskvit prohlađen preseći na pola. Staviti jednu polovinu u poslužavnik, preliti sokom, pa premazati džemom. 

Foto: Privatna arhiva

 

Na njega dodati tamni deo (njega ne seći) ,preliti sokom i premazati džemom i staviti drugi svetli deo. Dobro pritisnuti rukama. Preliti čokoladom i ostaviti u frižider par sati.

Uživajte u vrhunskom ukusu!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KIRJOS JE PROVOKATOR: Francuska teniserka bez dlake na jeziku