NAPRAVITE KLUPKO POGAČU: Mekana i ukusna, a brzo se sprema (VIDEO)

15. 03. 2023. u 15:00

MALO drugačija pogača od onih na koje smo navikli

НАПРАВИТЕ КЛУПКО ПОГАЧУ: Мекана и укусна, а брзо се спрема (ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

KLUPKO POGAČA - potrebno je:

400 ml vode

20 g kvasca
1 kašičica šećera
580-600 gr brašna
soli, malo ulja
susam

Foto: Bakina kuhinja

 

KLUPKO POGAČA - priprema:

U mlaku vodu izmrviti kvasac, dodati šećer, pa kad kvasac zapeni dodati malo ulja, brašno, so i zamesiti glatko testo. Pokriti da poraste, pa ga istresti na sto koji ste malo premazali uljem. Podeliti na četiri dela i svaki deo uviti u loptu i ostaviti još malo da se odmara.

Svaku loptu razviti tanko, premazati malo uljem i iseći na uzane trake. Svaku traku uviti u valjak i ređati na sto.

Foto: Bakina kuhinja

 

Uvijati valjak oko prstiju, kao kad motate klupko. Zadnju loptu razviti i premazati uljem i posuti susamom i kimom. Iseći kao i prethodne i uviti odozgo preko uvijenih traka i formirati veliko klupko.

Ostaviti ga u plehu i pokriti. Premazati uljem i peći na 180 stepeni 50 minuta. Pokriti vruću pogaču krpom da malo omekne. Fina, dekorativna, mirisna i mekana pogača. Uživajte.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Stigla vam je jedna 110 godina stara poruka sa fronta