POSNI RUČAK: Ukusna čorba sa povrćem (VIDEO)
IDEJA za današnji posni ručak

Foto: Bakina kuhinja
U toku je post, pa je idealno vreme za jednu posnu čorbicu. Pravi se jednostavno, a pored sakupljanja namirnica, neće vam biti potrebno dodatno vreme da je napravite.
Potrebno je:
- 1 glavica kupusa od 1 kg
- 1 krompir sitno na kocke
- 2 šargarepe na komade
- malo korena celera na kocke
- 1 veza mladog crnog i belog luka sečen
- 1 zelena paprika, može ljuta
- 200 ml kuvanog paradajza ili 1 sveži
- 1 kašika brašna
- 1 kašika ajvara domaćeg
- 1 kašičica aleve paprike
- malo začina ili soli, ulje maslinovo
- list peršuna
Priprema:
Kupus iseći na kocke, pa pola poređati u šerpu. U sredinu staviti krompir, šargarepu, kocke celera i lista, mladi luk i zelenu papriku.
Naliti do pola šerpe vodom i poklopiti da se kuva na laganoj vatri. Pred kraj sipati kuvani paradajz. U tiganj sipati ulje, dodati brašno, pa ga malo propržiti da dobije krem boju.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SLANE KORPICE SA SPANAĆEM: Za doručak, večeru ili prilog uz ručak (VIDEO)
15. 03. 2023. u 12:00

TESTENINA SA ŠUNKOM I PAVLAKOM: Uz sos od pečuraka nema greške (VIDEO)
08. 03. 2023. u 15:15

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)