RECEPT ZA TRADICIONALNI SLATKIŠ: Pravimo pitu sa jabukama
BAKIN recept za pitu sa jabukama!
Foto: Bakina kuhinja
Potrebno je za testo:
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- korica limuna
- 70 ml ulja
- 150 gr brašna
- 50 gr griza
- 1 prašak za pecivo
Za nadev:
- 1 kg mekših jabuka
- malo cimeta
- 100 gr suvog grožđa
- šećer po želji za jabuke
Priprema:
Jabuke oguliti, pa ih izrendati, pošećeriti i izmešati. Ostaviti da otpuste sok 15 min, pa ih stavite u cediljku da se ocede.
Dodati cimet i suvo grožđe. Jaja umutiti sa šećerom dodati brašno i griz sa praškom za pecivo prosejano. Ubaciti koricu limuna, ulje i sve izjednačiti. Pleh 22 cm okrugli obložiti pek papirom, pa sipati pola testa i rasporediti kašikom, a zatim nadev jabuka.
Prekriti ostatkom testa i poravnati. Peći na 200 stepeni 50 - 60 min. Pred kraj pokriti. Posuti prah šećerom sa vanilin šećerom Seći ohlađen.
Preporučujemo
RECEPT DANA – bakini uštipci gotovi za 10 min, odličan predlog za doručak
11. 07. 2023. u 12:00
RECEPT ZA DIJETALNI HLEB: Potrebna su samo tri sastojka (VIDEO)
10. 07. 2023. u 07:50
MEKANI KROASANI ZA DORUČAK: Slatki i slani recept od jednog testa! (RECEPT)
06. 07. 2023. u 21:00
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
KAKO DANAS IZGLEDA ALjOŠA VUČKOVIĆ Glumica objavila snimak iz pozorišta: "Veliki i dobri naš!"
GLUMICA Dragana Mićalović dirnula je pratioce objavom na društvenim mrežama, gde je podelila emotivan snimak legendarnog glumca Aljoše Vučkovića iz pozorišta. Na videu se vidi kako glumac peva na sceni.
28. 12. 2025. u 08:48
Komentari (0)