OVAJ KOLAČ ITALIJANKE PRAVE MUŠKARCU KOJEG ŽELE DA ZAVEDU: Torone je hrskavo zadovoljstvo bez mane
Torone (torrone) je italijanski slatkiš sa zanimljivom prošlošću. Italijani tvrde da je to izvorno njihov recept i da je nastao davne 1441. godine u čast venčanja Bianke Marije Viskonti i Frančeska Sforza. Ovaj slatkiš, nalik karamel bombonama, pravi je specijalitet koji skoro svaka italijanka zna da napravi, a svi ga prosto obožavaju.

Foto: Jutjub/Printskrin
Sastojci:
- 350 g smeđeg šećera
- 450 g meda
- 1 dl vode
- 1 kašika glukoze
- 2 belanaca
- oko 500 g badema, pistaća, lešnika ili nekih drugih orašastih plodova
Priprema:
U šerpicu debljeg dna pomešajte med, smeđi šećer, vodu i glukozu. Kuvajte na laganijoj vatri dok ne dostigne temperaturu od oko 140 stepeni.
Belanca u velikoj posudi umutite sa prstohvatom soli u čvrst sneg. Lagano i neprestano mešajući ulijte vreo karamel i sjedinite. Mešajte neprestano dok se karamel ne ohladi, oko 10 minuta, najbolje mikserom.
Kada se smesa malo prohladi dodajte u nju seckane i prethodno malo propečene bademe (ili orašaste plodove po vašem izboru).
Smesu od belanaca sjedinite sa bademima i istresite na pobrašnjeni papir za pečenje. Oblikujte rukama smesu u oblik pravougaonika i ostavite torone da se suši preko noći.
Isecite na kriške i služite.
Prijatno!
(Kurir Stil)

DANjU SAM MEDICINSKA SESTRA, NOĆU STRIPTIZETA: "Muškarci me se previše plaše, sama sam poslednjih sedam godina" (FOTO)
ŽENA po imenu Hejli Huper otkrila je da joj samopouzdanje „uništava“ ljubavni život jer muškarci smatraju da je „previše zastrašujuća“.
23. 05. 2025. u 18:06

HRVAT POGINUO NA FRONTU U UKRAJINI: Bio oficir francuske vojske, borio se u Lugansku
TONI Herceg, Hrvat iz Bosne i Hercegovine i oficir francuske vojske, poginuo je 6. maja u Luganskoj oblasti u Ukrajini.
23. 05. 2025. u 17:00
Komentari (1)