TRIKOVI ZA BRŽE LJUŠTENJE PEČENIH PAPRIKA: Ajvar koji se priprema očas posla i sočnijeg je ukusa

Tatjana Marković

12. 10. 2023. u 20:00

DONOSIMO vam još jedan veoma ukusan recept za domaći ajvar koji će vas oduševiti.

ТРИКОВИ ЗА БРЖЕ ЉУШТЕЊЕ ПЕЧЕНИХ ПАПРИКА: Ајвар који се припрема очас посла и сочнијег је укуса

Foto: Profimedia

Postoji nekoliko trikova za lakše guljenje pečenih paprika za ajvar . Ukoliko želite da ogulite paprike koje pečete, stavite ih u kesu i zavežite. Ostavite da odstoji neko vreme, koža će se sama odvojiti.

Zamrznute pečene paprike bez problema se ogule, samo ih treba odmrznuti desetak minuta, staviti u kesu pod mlaz vrele vode na nekoliko sekundi i odmah oguliti. Postoji još jedan trik, a to je da pečene paprike odmah po vađenju iz rerne prekrijete providnom plastičnom folijom, salvetom ili krpom, ili ih stavite u šerpu i poklopite poklopcem . Neka tako odstoje oko 15 minuta, ako imate veću količinu možete i do pola sata.

Pokrivanjem paprike stvara se para i višak tečnosti, što olakšava guljenje. Recept za ajvar od seckane paprike:

Foto: Profimedia

Sastojci :

15 kg paprike
2 kg paradajza
1,5 dcl ulja
1 dcl sirćeta
2 glavice belog luka
2-3 veze peršuna
so
malo šećera

Foto sajt Original Srbija

Priprema :

Paprike ispecite dan ranije i ostavite da se ocede. Sutradan ih oljuštite i ručno iscepajte na trake, šire ili uže, po želji.

U veliki lonac stavite paprike i oljušten i seckani paradajz i kuvajte na jakoj vatri dok smesa ne postane gusta. Dodati sirće, ulje, so, šećer, seckani beli luk i peršun.

Mešajte pola sata i gotov ajvar sipajte u sterilisane tegle, poklopite poklopcima i ohladite, pa stavite na tamno i hladno mesto.

(Story.hr)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBIN JE - SENZACIJA! Premijer liga je svašta videla, ali oko jednoga se sada svi slažu: Nikola Milenković je čudo!