UBEDLJIVO NAJBOLJI RECEPT ZA PILAV SA MESOM: Uz 1 jednostavan trik neće biti suv - starinsko jelo naših baka
ISPROBAJTE recept za pravi srpski pilav koji je zasitan i veoma jednostavno se pravi.
Tajna je da ga zalivate bujonom u kome su se kuvali bataci, jer će samo tako biti savršeno ukusan i neće ostati suv.
Sastojci:
2 pileća bataka
1,5 ćaša pirinča
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
1 paprika
so, biber
malo ulja za prženje
Priprema:
Batake iseći na pola i skuvati. Crni luk očistiti, sitno iseckati i staviti da se prži na tihoj vatri. Šargarepu očistiti, sitno iseckati i dodati luku. Pred kraj prženja dodati sitno seckanu papriku. Kad luk dobije zlatnu boju (preručiti ga iz tiganja u tepsiju), dodati mu prethodno očišćen i opran pirinač. Naliti 3 kutlače vode u kojoj su se kuvali bataci ( na taj način će pririnač biti rastresit), i ostaviti da se krčka (po potrebi, dodati još vode). Kad pirinač bude na pola kuvan, dodati začine, ubaciti meso i zapeći u rerni na 200 C.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TAČNO NA OVOM MESTU BI MOGAO POČETI TREĆI SVETSKI RAT: Putin ga smatra svojom teritorijom, NATO trupe već raspoređene
OVAJ snegom prekriveni granični most između dve srednjovekovne tvrđave u delu Estonije gde se govori ruski, mogao bi biti mesto gde će započeti treći svetski rat, piše Politiko.
26. 12. 2024. u 08:55
POJAVILA SE ŠOK TVRDNjA: "Rusi su oborili avion u Kazahstanu, pogledajte tragove eksplozije na repu letelice"
AVION Azerbejdžan erlajnsa, koji se 25. decembra srušio na putu za Rusiju, možda je oboren ruskom raketom zemlja-vazduh, prema izveštajima ruskih medija koji nisu naklonjeni Kremlju i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.
26. 12. 2024. u 07:44
A POSLEDICE? Kina gradi najveću hidroelektranu na svetu - iseliće milione ljudi, "keširaće" neverovatne 35 milijarde dolara
PROIZVODIĆE trostruko više od 88.2 milijarde kWh, koliki je projektovani kapacitet trenutno najveće hidroelektrane na svetu - "Tri klanca" u centralnoj Kini.
26. 12. 2024. u 14:37
Komentari (0)