DOPADA SE SVIM UKUĆANIMA - SPREMALE GA NAŠE BAKE I MAJKE: Gulaš sa knedlama i karamelizovanim lukom
GULAŠ sa knedlama i karamelizovanim lukom vrhunski je ručak za celu porodicu. Gulaš je "jelo na kašiku" koje su spremale naše bake i majke.

Foto Shutterstock
Obožavaće ga i najmlađe i starije generacije ukućana! Po tradicionalnom receptu, sprema se sa goveđim mesom, ali podjednako je ukusan i pileći gulaš sa knedlama.
Predlog je fantastičan goveđu gulaš sa knedlama. Za još bolji ukus, u recept ide i karamelizovan luk.
Potrebno:
* 2 kašike ulja
* 4 šolje iseckanog crnog luka
* 1 kašika šećera
* 3 čena belog luka
* 1 kašika mlevenog kima
* 6 kašika slatke začinske paprike
* 1 kašičica tucane paprike
* 2 kašike origana
* 1 kašičica majčine dušice
* 1 lovorov list
* 3 kapike paste paradajz sosa
* 2 kašike sirćeta
* 4 šolje pilećeg bujona
* 1,2 kg govedine
* 1 kašičica soli
* 1/4 kašičice mlevenog bibera
Za knedle:
* 2 šolje brašna
* 1 kašičica soli
* 3/4 šolje mleka
* 2 kašike otopljenog putera
Recept za gulaš sa knedlama i karamelizovanim lukom:
U velikom tiganju zagrejte ulja na srednjoj vatri, pa dodajte luk i šećer, pa pržote dok ne porumeni i dok ne dobijete karamelizovanluk, oko 20 minuta. Smanjite temperaturu ako primetite da se luk suši. Dodajte mleveni beli luk i mleveni kim, pa pržite još 1 minut. Ubacite slatku i tucanu papriku, a potom i origano, majčinu dušicu i lovorov list. Dinstajte još 1 minut, dok ne zamiriše. Dodajte pastu paradajz sosa, sirće i pileći bujon, a sa dna tiganja ostružite prepečene komadiće. Govedinu iseckanu na kockice i pobiberenu i posoljenu dodajte nakon toga, pa promešajte i ostavite da proključa gulaš na jakoj vatri. Potom smanjite vatru na laganu, stavite poklopac i kuvajte gulaš dok se govedina ne raspadne. Dodajte još soli i bibera ukoliko je neslano. Počnite sa pravljenjem knedli tako što ćete pomešati brašno, prašak za pecivo i so, a onda postepeno sipati mleko i otopljen puter, uz lagano mešanje. Kada se gulaš skuva, ubacite knedle tako što ćete spuštati kašičice sa smesom. Poklopite gulaš sa knedlama i karamelizovanim lukom i kuvajte još 15 minuta.
(StvarUkusa)
Preporučujemo

NAJBOLjI POSNI RUČAK SA KISELIM KUPUSOM: Podvarak sa suvim šljivama
08. 12. 2023. u 14:35

POSNA SARMA: Ukus će biti fantastičan - savršeno gurmansko iskustvo (VIDEO)
06. 12. 2023. u 07:00

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)