DODAJTE OVU NAMIRNICU KOJU VEĆ IMATE U KUHINJI, I PROBLEM REŠEN: Kako da prilikom prženja luka ne usmrdite kuću?
ZAŠTO se širi neprijatan miris kada pržite luk?

Foto Shutterstock
Prženje luka mnogim domaćicama stvara neprijatnost zbog neprijatnih mirisa koji se šire kuhinjom, a i neretko celim domaćinstvom. Takođe, ima tendenciju da se "uvuče miris "u kosu i odeću, a tu je i često suzenje očiju. Potrebna je samo jedna namirnica i rešićete probleme, a vaš ručak će biti preukusan.
Prilikom zagrevanja luka oslobađa se sumpor, koji ima jak i neprijatan miris.
Dodajte sodu bikarbonu
Kad pržite luk, obavezno u tiganj ili šerpu dodajte ravnu kašičicu sode bikarbone.
Na više od pola kg crnog luka dodajte punu kašiku sode bikarbone, i nastavite normalno da dinstate.
Soda bikarbona će takođe, da zgusne crni luk pa će se bolje variti.
Ako pravite zapršku, možete da je preskočite jer će soda dati vašem jelu potrebnu gustinu.
BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?
(Trpeza)
Preporučujemo

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

"OL STAR" SE MENjA IZ KORENA, Nikola Jokić će dobiti priliku da zablista kao nikada! (VIDEO)
NBA liga je donela odluku da iz korena promeni format "ol-star" meča, potvrdio je komesar lige Adam Silver.
04. 06. 2025. u 21:50

UČENICI BILI ZABEZEKNUTI: Šta je nastavnica obukla - odmah je slikali, fotke su obišle svet
NASTAVNICA Veronika Dukju potrudila se da vizuelizuje svoju lekciju iz anatomije. Njen potez oduševio je hiljade korisnika društvenih mreža, na kojima su se proširile fotografije sa njenog časa.
04. 06. 2025. u 10:42
Komentari (0)