PROJARA SA SLANINOM I PEČENOM PAPRIKOM: Pravi gurmanski specijalitet
Danas postoji milion recepata za projaru, a mi vam donosimo pravi domaćinski sa slaninom, pečenom paprikom i aromatičnim belim lukom. Ovako pripremljena projara će se svima dopasti, a zbog jogurta će biti i mekana.
Sastojci:
- 200 g kukuruznog brašna
- 100 g brašna
- 200 ml kisele vode
- 200 ml jogurta
- 4 jajeta
- 100 ml ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 g slanine
- 3 pečene paprike
- 4 čena belog luka
Priprema:
U posudi pomešajte obe vrste brašna i dodajte prašak za pecivo. Zatim sipajte kiselu vodu, jogurt, ulje i dodajte jaja. Dobro sjedinite da dobijete glatku smesu. Zatim u smesu dodajte seckanu slaninu koju ste prethodno propržili u suvom tiganju, seckanu pečenu papriku i mleveni beli luk. Lepo promešajte.
Dobijenu smesu za projaru sipajte u nauljenu tepsiju, a ako želite da budu u obliku mafina, smesu sipajte u kalup za mafine. Ako želite možete preko da pospete i malo rendanog sira.
Pecite projaru u zagrejanoj rerni na 200°S tačno 10 minuta, a onda smanjite temperaturu na 180°S i pecite još 20 minuta.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
"JA SAM TE PLATIO, MORAŠ DA PEVAŠ!" Konjević doživeo incident na romskom veselju
PEVAČ Šerif Konjević imao je incident o kojem se naširoko pisalo, kada je na jednoj romskoj svadbi navodno došlo do neprijatne situacije u kojoj su on i njegova koleginica Nadica Ademov napadnuti.
12. 01. 2025. u 10:49
Komentari (0)