RAŽANI HLEB SA MASLINAMA: Napravite zdravo pecivo koje će vaš doručak učiniti savršenim

Новости онлине

28. 06. 2024. u 07:00

Ukoliko tragate za odličnom alternativom za belo brašno i još uvek niste uspeli, onda to samo znači da ovaj hleb još niste probali. Recept za ražani hleb sa maslinama je veoma lak, a sam hleb biće odličan dodatak svim jelima.

РАЖАНИ ХЛЕБ СА МАСЛИНАМА: Направите здраво пециво које ће ваш доручак учинити савршеним

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 i po šolja vode
  • 12 maslina bez koštica
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 70 g lanenog semena
  • 1 šolja ražanog brašna

Priprema: 

U činiju sipajte brašno, maslinovo ulje, laneno seme, šećer i vodu.

Pomešajte sve sastojke.

Masline isecite na četvrtine i ubacite u činiju.

Sve pomešajte i napravite testo.

Ako je lepljivo, ne brinite, tako treba.

Po potrebi, dodajte još malo brašna.

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

U kalup za hleb stavite napravljenu smesu za hleb i ubacite u rernu da se peče oko 30 do 35 minuta.

Po potrebi smanjite temperaturu.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LUKA MODRIĆ SENZACIONALNO ODLAZI KOD VELIKOG RIVALA? Fudbalski šok na pomolu jer Real ne želi da ponudi Hrvatu novi ugovor!