SLANE GALETE: Savršene su za doručak, užinu ili večeru, a napravićete ih za tili čas
Bakin kolač ili galete, poslastica je koja nas uvek vraća u detinjstvo. Mame i bake su ga uglavnom spremale u slatkoj verziji, pa smo ih mazali raznim namazima, uglanom kremom ili džemom.Međutim, u poslednje vreme sve su popularnije i slane galate, koje su takođe ukusne.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 800 g brašna
- 2 jajeta
- 1 dl mlake vode
- 1 dl piva
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 g margarina
- 150 g sira
- 100 g susama
- 2 dl ulja
- so
Priprema:
U duboljoj posudi prvo promešajte sve suve sastojke. Zatim dodajte jaja, pivo, vodu, margarin, sir, susam, so i ulje i sve dobro promešajte.
Od testa kidajte loptice, stavljate u modlu i pecite.
Galete su gotove kada dobiju lepu žutu boju.
Jedite ih uz omiljeni suvomesnati proizvod i namaz.
(ona)
Preporučujemo

TORTILjA ROLNICE SA TIKVICAMA I SLANINICOM: Hrskava korica i eksplozija ukusa
26. 07. 2024. u 16:00

KROFNE SA DžEMOM KAKVE JOŠ NISTE PROBALI: Provereni recept sa kojim nema greške
26. 07. 2024. u 13:55

NAPRAVITE DOMAĆI SOK OD LIMUNA: Ovaj recept do sada niste probali
26. 07. 2024. u 09:00

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

UŽAS - DA SE PREVRNE ŽELUDAC: Upali gde proizvode krofne namenjene CG primorju - zatekli su HOROR scene (VIDEO)
Krofne su za mnoge jedna od najpoznatijih i najomiljenijih poslastica na svetu, ali posle gledanja snimka koji nam stiže iz Crne Gore pitanje je kako ćete ubuduće gledati na one kupovne.
13. 09. 2025. u 17:03 >> 17:10
Komentari (0)