LJUTENICA OD ŠARGAREPE: Nema ništa lepše od domaće ljutenice
Stari balkanski recept koji će vas oduševiti.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1.5 kg šargarepe
- veza peršuna
- 100 g ljutih papričica ispečenih
- 1,5 glavica belog luka
- 125 ml alkoholnog sirćeta
- 250 ml ulja zagrejanog
- 1 kašika šećera
- 1,5 kašika soli
- malo konzervansa prstohvat
Priprema:
Šargarepu, beli luk, peršun i papričice očistiti i samleti na vodenici za meso. Zatim dodati so, konzervans, šećer, alkoholno sirće, ulje i lepo izmešati. Ostavite da odstoji od 12 do 24 sata. Nakon tog vremena još jednom lepo izmešati, probati i dodati soli ukoliko nije dovoljno slano. Pakujte u male teglice.
(stvar ukusa)

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

TO JE GLAVNI IZVOR PRIHODA: Evo čega Toni nije hteo da se odrekne nakon razvoda od Dragane
DRAGANA je ostala vlasnica televizije i dvorca u Beču.
03. 07. 2025. u 08:04
Komentari (0)