SLANI ROLAT SA AJVAROM: Savršen za svečane trenutke, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo, a ukuse možete kombinovati na razne načine.

Foto: Jutjub/Printskrin/
Sastojci:
Za testo:
- 5 jaja
- 5 kašika brašna
- 4 kašike ajvara
- 1 kesica praška za pecivo
- 180 g kisele pavlake
Za fil:
- 400 g feta sira
- 180 g kisele pavlake
- 3 čena belog luka
Priprema:
Priprema testa: umutiti čvrst sneg od 5 belanaca.
U testo pažljivo umešati sneg od belanaca.
Testo staviti u podmazan i pobrašnjen pleh.
Ispeći u zagrejanoj rerni.
Pečeno testo staviti na čistu krpu i uviti rolat.
Priprema fila: izmešati 400 g fete (ili sremskog sira) sa 3 iseckana čena belog luka i 180 g kisele pavlake.
Prohlađen rolat filovati i ponovo uviti rolat.
(trpeza)
Preporučujemo

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

UKRAJINA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA RUSIJU: Aerodromi u Moskvi zatvoreni, uništena važna fabrika (VIDEO)
UKRAJINA je tokom noći izvela jedan od najvećih napada dronovima od početka rata, gađajući više ciljeva na teritoriji Rusije. Zbog napada su moskovski aerodromi bili primorani da privremeno obustave rad, što je izazvalo haos u vazdušnom saobraćaju.
28. 05. 2025. u 09:45

"PRENEO SAM NA NjU POGUBAN VIRUS, UČINIO JE NESREĆNOM: Zahar o razvodu i današnjim odnosima sa Gocom: "Kalašture mi čuvale decu"
KOMPOZITOR Milutin Popović Zahar iza sebe ima brojne hitove, ali i priče koje je sada rešio da ispriča javno. Zahar je oduvek težio i sanjao da postane nešto što njegovi roditelji kao prosvetni radnici nisu bili. Doživeo je veliku slavu, a u iskrenoj ispovesti ispričao je kroz šta je sve prolazio, ali i sa kakvim se ljudima susretao kroz posao koji mu je mnogo i doneo i odneo.
01. 06. 2025. u 17:39
Komentari (0)