BANINI KEKSIĆI: Prave se na brzinu, a jedu sa užitkom
Banini keksići jedan su od omiljenih izbora uz šoljicu toplog čaja ili kafe, a posebno su popularni jer su mekani i puni slatkog nadeva.
Iako će izgledati dekorativno i ako budu jednostavni, okrugli, modlice u raznim oblicima daće im još lepši izgled, pa ne propustite da ih napravite ovog decembra.
Sastojci:
- 2 cela jajeta
- 5 šoljica brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 šoljice šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 2 šoljice ulja
- džem po ukusu
- šećer u prahu (za posipanje)
Priprema:
Umutite jaja, pa im dodajte ulje i promešajte.
Malo po malo, sipajte brašno prethodno pomešano s praškom za pecivo, dok ne dobijete testo, koje treba da mesite kratko. Razvucite testo oklagijom. Trebalo bi da bude debljine jednog prsta. Vadite čašom krugove ili modlicama oblike po želji.
Izdubite vrhom prsta testo na sredini, pa ubacite po kašičicu džema.
Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni, oko 10 minuta.
Dok su još topli, pospite kolačiće šećerom u prahu.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POSNA BAJADERA: Podjednako ukusna kao i mrsna, kolač za sva vremena
26. 09. 2024. u 21:53
JAFA KOLAČ: Neodoljiva poslastica koji podseća na najdraži keks (VIDEO)
08. 12. 2024. u 13:00
(MAPA) OVOG DATUMA STIŽE PRAVA ZIMA I NAJHLADNIJI PERIOD! Ivan Ristić za "Novosti" otkriva: Biće još snega, dolazi hladan arktički vazduh
CELA Srbija okovana je snegom, a meteorolog Ivan Ristić za "Novosti" kaže da nas tek očekuje prava zima.
24. 12. 2024. u 14:46
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
STIŽE POLITIČKI POTRES? Evo ko vodi u anketama za novog nemačkog kancelara
ALIS Vajdel, liderka desničarske stranke Alternativa za Nemačku (AfD), prema poslednjim anketama, preuzela je vođstvo ispred Fridriha Merca, lidera Hrišćansko-demokratske unije (CDU).
24. 12. 2024. u 12:17
Komentari (0)