BRZINSKI DORUČAK: Ruski uštipci od griza i mladog sira sa suvim grožđem i jabukama

Jovana Vasić

28. 01. 2025. u 07:00

Ruski uštipci od griza i mladog sira sa suvim grožđem i jabukama obožavaće deca, mekani su i tope se u ustima.

БРЗИНСКИ ДОРУЧАК: Руски уштипци од гриза и младог сира са сувим грожђем и јабукама

Foto: Jutjub/Printskrin/ Domaći Kuhar

Sastojci:

  • 100 g griza
  • 500 ml mleka
  • 250 g mladog sira
  • 2 jajeta
  • 20 g šećera
  • so, po ukusu
  • 10 g vanilinog šećera
  • 30 g suvog grožđa
  • 150 g jabuka
  • 100 g brašna
  • 70 g putera
  • 30 ml limunovog soka
  • kisela pavlaka i džem za serviranje

Priprema:

Kako biste napravili ove uštipke, stavite mleko da proključa, pa mu dodajte so i šećer. U ključalo mleko postepeno sipajte griz, mešajući da ne bude grudvica. Kuvajte dok se ne zgusne i ne skuva. Ohladite kašu.

Suvo grožđe prelijte vrelom vodom i ostavite 10-15 minuta, isperite i osušite. Jabuke oljušitite, uklonite semenke i isecite na kockice. Prelijte jabuke limunovim sokom, da ne potamne. Mladi sir izmiksirajte blenderom dok ne postane gladak, i pomešajte sa suvim grožđem i jabukama. U smesu razbijte jedno jaje.Dodajte brašno i jedno jaje u kašu koju ste ohladili i mesite dok ne postane glatko. Razvaljajte testo u široku kobasicu. Isecite je na komade. Svaki komad uvaljajte u loptu. Svaku lopticu testa spljoštite u disk. Stavite fil od mladog sira i voća na svaki disk i zapečatite ivice. Svaki uštipak uvaljajte u brašno sa svih strana, umočite u jaje i pržite na rastopljenom puteru dok ne porumeni, oko 3-4 minuta sa jedne i oko 2 minuta sa druge strane. Servirajte sa kiselom pavlakom i džemom.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SUZE ZA KRAJ: Asmir Kolašinac rekao zbogom usred Beograda