ZAPEČENE PAPRIKE PUNJENE SIROM: Lako se prave, a toliko su ukusne da svi traže dodatak

Mina Izgarević

05. 02. 2025. u 09:00

JEDNOSTAVNO jelo koje može da se jede kao bilo koji obrok.

ЗАПЕЧЕНЕ ПАПРИКЕ ПУЊЕНЕ СИРОМ: Лако се праве, а толико су укусне да сви траже додатак

Foto: Shutterstock

Sastojci:

6 paprika

1 jaje

200 g feta sira

4 kašike kisele pavlake

1 kašika seckanog peršuna

So, biber

Priprema:

Paprike nožem presecite po sredini tako da peteljka ostane netaknuta, izvadite semenke. Ili, lakša varijanta je da odsečete peteljku i izvadite seme. Nauljite pleh, poređajte ih i pecite u zagrejanoj rerni dok ne omekšaju. Izgnječite sir, dodajte jaje i kiselu pavlaku, peršun, so i biber. U svaku papriku stavite malo fila, poređajte ih opet u pleh i pecite 10-15 minuta.

BONUS VIDEO -  RAD NA SEBI JE IGRA Kako poboljšati kvalitet života? Boris Vuku #Ono pravo #ep.2

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TEŠKO JE IZABRATI: Rafael Nadal otrkio ko mu je najveći rival (VIDEO)