RECEPT ZA PUDING OD JABUKA: Idealan slatkiš posle ručka
Ako želite da slatkiš bude sočan, kremast i savršen desert posle raskošnog ručka, onda je puding od jabuke pravi izbor. Priprema se lako i brzo, treba da odstoji i ukusi će se harmonično spojiti.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 600 g jabuka
- 2 kašike smeđeg šećera
- 625 ml mleka
- 1 vanilin šećer
- 4 kriške hleba
- 3 jajeta
- ½ male kašike cimeta
- morski oraščić
Priprema:
Jabuke oljuštimo. Isečemo ih na sitne kocke. U šerpu na šporetu stavimo smeđi šećer, dodamo jednu kašiku vode. U šerpu sa rastopljenim šećerom dodamo isečene jabuke.
U drugu šerpu na šporetu sipamo mleko. Zbog arome dodamo vanilin šećer. Kriške hleba isečemo na kocke. Kada mleko provri, sklonimo šerpu sa šporeta. I šerpu sa omekšalim jabukama sklonimo sa šporeta.
U okruglu tepsiju namašćenu puterom nanosimo polovinu kocki hleba. Na njih nanosimo kocke omekšalih jabuka. Prekrivamo preostalim kockama hleba.
U sud za mućenje polupamo jaja. Mutimo mikserom dok ne pobele i postanu penasta. Postepeno nalivamo toplim mlekom. Kada se smesa sjedini isključimo mikser. Zbog arome dodamo cimet, zatim u sud narendamo morski oraščić, promešamo. Smesom prelivamo sadržaj u tepsiji.
Tepsiju stavimo u veću okruglu tepsiju. U veću tepsiju sipamo oko ½ l tople vode. Tepsiju stavimo u rernu, pečemo na pari 60 minuta na 180 stepeni. Tepsiju sa ispečenim pudingom izvadimo iz rerne.
Zatim izvadimo tepsiju sa pudingom iz tepsije sa vodom. Puding isečemo na trouglastu parčad. Na tacnu za serviranje stavimo jedno parče ukusnog pudinga od jabuka.
(hranaivino)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ČOKOLADNI SAN: Recept za fantastičan kolač koji je toliko sočan da neće dočekati jutro
16. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

TORTA MONAHINjINA TAJNA: Dezert koji ćete odmah poželiti da probate
27. 01. 2025. u 12:00Novosti online

BRZI KOLAČ SA JABUKAMA KOJI SVIMA USPEVA: Napravite ukusnu poslasticu i obradujte ukućane
19. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić

KOLAČ OD VIŠANjA U SIRUPU OD PROSEKA: Recept koji će oduševiti sve sladokusce
18. 02. 2025. u 09:00Novosti online

PUTIN OTKRIO ZASTRAŠUJUĆE DETALjE O "OREŠNIKU" Bojeva glava izdržava temperaturu kao na Suncu
RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je da bojeve glave hipersoničnog sistema "orešnik" mogu da izdrže ekstremne temperature, uporedive sa temperaturom na površini Sunca.
21. 02. 2025. u 14:16

NOVINARIMA REKLA SAMO OVU REČENICU: Bivša gradonačelnica Niša sa lisicama na rukama sprovedena u zgradu UKP-a u Nišu (FOTO/VIDEO)
BIVŠA gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, koja je danas privedena u velikoj akciji policije protiv korupcije, sa lisicama na rukama dovedena je u zgradu Uprave kriminalističke policije u Nišu.
21. 02. 2025. u 13:38

TAST OČITAO LEKCIJU VELjKU Šta je poručio zetu: "To u Beogradu nije mogao videti"
BOGDAN Rodić, otac Bogdane Ražnatović, jednom prilikom govorio je o najmlađoj ćerki koja je danas udata za Veljka Ražnatovića. Bogdan je tada naveo da je odmah na početku veze skrenuo pažnju Veljku pažnju na to kakva je njegova Bogdana.
22. 02. 2025. u 12:26
Komentari (0)