RECEPT ZA PUDING OD JABUKA: Idealan slatkiš posle ručka

Jovana Vasić

22. 02. 2025. u 15:00

Ako želite da slatkiš bude sočan, kremast i savršen desert posle raskošnog ručka, onda je puding od jabuke pravi izbor. Priprema se lako i brzo, treba da odstoji i ukusi će se harmonično spojiti.

РЕЦЕПТ ЗА ПУДИНГ ОД ЈАБУКА: Идеалан слаткиш после ручка

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 600 g jabuka
  •  2 kašike smeđeg šećera
  •  625 ml mleka
  •  1 vanilin šećer
  •  4 kriške hleba
  •  3 jajeta
  •  ½ male kašike cimeta
  •  morski oraščić

Priprema:

Jabuke oljuštimo. Isečemo ih na sitne kocke. U šerpu na šporetu stavimo smeđi šećer, dodamo jednu kašiku vode. U šerpu sa rastopljenim šećerom dodamo isečene jabuke.
U drugu šerpu na šporetu sipamo mleko. Zbog arome dodamo vanilin šećer. Kriške hleba isečemo na kocke. Kada mleko provri, sklonimo šerpu sa šporeta. I šerpu sa omekšalim jabukama sklonimo sa šporeta.
U okruglu tepsiju namašćenu puterom nanosimo polovinu kocki hleba. Na njih nanosimo kocke omekšalih jabuka. Prekrivamo preostalim kockama hleba.
U sud za mućenje polupamo jaja. Mutimo mikserom dok ne pobele i postanu penasta. Postepeno nalivamo toplim mlekom. Kada se smesa sjedini isključimo mikser. Zbog arome dodamo cimet, zatim u sud narendamo morski oraščić, promešamo. Smesom prelivamo sadržaj u tepsiji.
Tepsiju stavimo u veću okruglu tepsiju. U veću tepsiju sipamo oko ½ l tople vode. Tepsiju stavimo u rernu, pečemo na pari 60 minuta na 180 stepeni. Tepsiju sa ispečenim pudingom izvadimo iz rerne.
Zatim izvadimo tepsiju sa pudingom iz tepsije sa vodom. Puding isečemo na trouglastu parčad. Na tacnu za serviranje stavimo jedno parče ukusnog pudinga od jabuka.

(hranaivino)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RASPARČAVANJE HRVATSKE: Šešelj o podeli Balkana posle pregovora Rusa i Amera (VIDEO)