KREMASTI POSNI SUTLIJAŠ: Idealno rešenje kada želite brz i lagan desert, bilo za svakodnevni obrok ili posnu trpezu

Jovana Vasić

15. 03. 2025. u 15:00

Najbrži domaći desert u danima posta. Pravi se brzo i lako, ukus i miris su mu božanstveni, a nema šanse da ne uspe.

КРЕМАСТИ ПОСНИ СУТЛИЈАШ:  Идеално решење када желите брз и лаган десерт, било за свакодневни оброк или посну трпезу

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 175 g pirinča 
  • 600 ml biljnog mleka 
  • 200 ml kokosovog mleka (pola konzerve)
  • 3 kašike meda
  • 1 kašičica vanilin ekstrakta
  • 1 kašičica ekstrakta pomorandže (ili rendana kora pomorandže)
  • 1 kašičica cimeta (ili po ukusu)

Priprema:

U šerpi pomešajte pirinač, biljno mleko i kokosovo mleko. Dodajte med, vanilu, ekstrakt pomorandže i cimet. Stavite šerpu na srednju vatru i uz povremeno mešanje sačekajte da provri.

Kada proključa, smanjite temperaturu i kuvajte na tihoj vatri oko 30 minuta uz često mešanje, dok pirinač ne omekša i smesa postane kremasta. Po potrebi dodajte još malo biljnog mleka ako želite ređu teksturu. Poslužite toplo ili hladno, posuto dodatnim cimetom, suvim voćem ili džemom po izboru.

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE NA MEGDAN ZVEZDI? Da li će ovo biti istorijska noć za Pafos ili ćemo videti volšebni preokret Ukrajinaca?