KREMASTI POSNI SUTLIJAŠ: Idealno rešenje kada želite brz i lagan desert, bilo za svakodnevni obrok ili posnu trpezu

Jovana Vasić

15. 03. 2025. u 15:00

Najbrži domaći desert u danima posta. Pravi se brzo i lako, ukus i miris su mu božanstveni, a nema šanse da ne uspe.

КРЕМАСТИ ПОСНИ СУТЛИЈАШ:  Идеално решење када желите брз и лаган десерт, било за свакодневни оброк или посну трпезу

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 175 g pirinča 
  • 600 ml biljnog mleka 
  • 200 ml kokosovog mleka (pola konzerve)
  • 3 kašike meda
  • 1 kašičica vanilin ekstrakta
  • 1 kašičica ekstrakta pomorandže (ili rendana kora pomorandže)
  • 1 kašičica cimeta (ili po ukusu)

Priprema:

U šerpi pomešajte pirinač, biljno mleko i kokosovo mleko. Dodajte med, vanilu, ekstrakt pomorandže i cimet. Stavite šerpu na srednju vatru i uz povremeno mešanje sačekajte da provri.

Kada proključa, smanjite temperaturu i kuvajte na tihoj vatri oko 30 minuta uz često mešanje, dok pirinač ne omekša i smesa postane kremasta. Po potrebi dodajte još malo biljnog mleka ako želite ređu teksturu. Poslužite toplo ili hladno, posuto dodatnim cimetom, suvim voćem ili džemom po izboru.

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MAKSIMIR 1990. NIJE BILA UTAKMICA KOJOM JE POČEO RAT: Zvezda i Dinamo su posle jezivog haosa ipak igrali, a evo kako se to završilo