DOMAĆA PROJA SA TIKVICAMA: Ukus koji osvaja na prvi zalogaj
Domaća proja sa tikvicama za užinu ili večeru je jelo koje se brzo pravi i koje će se svideti svima.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 240 g seckane tikvice
- 240 ml mleka
- 120 g seckanog luka
- 2 jajeta
- 60 ml ulja
- 300 g kukuruznog brašna
- 240 g običnog brašna
- 2 kašike šećera
- 4 kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 240 g kačkavalja
Priprema:
Kako biste napravili proju, prvo zagrejte rernu na 200 stepeni . Podmažite tepsiju i stavite je u rernu da se zagreva. Stavite tikvice, mleko, luk, jaja i ulje u blender i pulsirajte 5 do 8 puta, dok se dobro ne izmešaju i dok se tikvice i luk ne iseckaju na veoma sitne komade.
Pomešajte zajedno kukuruzno brašno, brašno, šećer, prašak za pecivo i so u velikoj posudi. Sipajte mešavinu tikvica u mešavinu kukuruznog brašna, mešajući da se sjedini, i lagano umešajte kačkavalj. Pažljivo sipajte testo u vrelu tepsiju, zagladite ga kašikom i pecite oko 30 minuta. Uživajte!
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

AJVAR PROJICE: Spremaju se brzo i lako, a svi ih obožavaju
31. 12. 2024. u 07:00Novosti online

NAJZDRAVIJI RECEPT ZA DORUČAK: Proja sa blitvom, uvek se traži parče više
03. 11. 2024. u 07:00

NAJBOLjI RECEPT ZA PAZARSKE MANTIJE: Recept koji se čuva od zaborava
27. 03. 2025. u 07:00

TRADICIONALNA VRANjANSKA PITA: Samsa sa mileramom od gotovih kora
15. 03. 2025. u 07:00

VUČIĆEVA IZJAVA UDARNA VEST U RUSKIM MEDIJIMA: "Dvojica svetskih lidera tajno razgovarali sa Putinom"
NEKI svetski lideri su tajno komunicirali sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu blogeru Mariu Nafalu, prenosi ruska agencija RIA Novosti kao udarnu vest na svom portalu.
02. 04. 2025. u 09:09

SRBI VIŠE NE MOGU DA PUTUJU BESPLATNO U OVU EVROPSKU ZEMLjU: Treba vam posebna dozvola, evo koliko košta
EVROPSKI državljani koji putuju u Veliku Britaniju od danas moraju imati digitalnu propusnicu za ulazak u zemlju, za koju britanska vlada tvrdi da će poboljšati bezbednost granica.
02. 04. 2025. u 10:16

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)