VRĆENI KROMPIR: Srpsko jelo naših baka
Ovo je tradicionalni srpski specijalitet koji je odličan obrok u vreme posta.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- beli krompir 600 g
- crni luk 200 g
- paradajz 1 manji
- pirinač 1 šoljica
- beli luk 1 glavica
- ulje 100 ml
- so i biber po ukusu
- crvena začinska paprika 1 kašičica
- listovi svežeg kupusa nekoliko komada
Priprema:
Crni luk isecite na rebarca i dinstajte na ulju. Dok se luk dinsta, očistite krompir i pažljivo ga izdubite nožem. Dinstanom luku dodajte seckani paradajz, pirinač i krompir koji vam je ostao od dubljenja, tj. vrćenja. Dinstajte sve zajedno još pet minuta, dodajte malo soli, bibera i crvene paprike. Filom napunite krompir, pospite sve sitno seckanim belim lukom, nalijte pažljivo vodom ili supom, prekrijte listovima svežeg kupusa i stavite da se krčka na ringli oko pola sata. Krompir prebacite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite dok krompir ne porumeni. Poslužite toplo uz belolučene paprike ili uz salatu od krastavaca.
(superrecepti)
Preporučujemo

NAPRAVITE POTKRIŽU: Staro bosansko jelo, kojem niko ne može odoleti (VIDEO)
01. 04. 2025. u 08:30

NAJUKUSNIJI RECEPT ZA POHOVANE TIKVICE: Tako jednostavno, a neodoljivo ukusno
29. 03. 2025. u 10:00

DANjU SAM MEDICINSKA SESTRA, NOĆU STRIPTIZETA: "Muškarci me se previše plaše, sama sam poslednjih sedam godina" (FOTO)
ŽENA po imenu Hejli Huper otkrila je da joj samopouzdanje „uništava“ ljubavni život jer muškarci smatraju da je „previše zastrašujuća“.
23. 05. 2025. u 18:06

HRVAT POGINUO NA FRONTU U UKRAJINI: Bio oficir francuske vojske, borio se u Lugansku
TONI Herceg, Hrvat iz Bosne i Hercegovine i oficir francuske vojske, poginuo je 6. maja u Luganskoj oblasti u Ukrajini.
23. 05. 2025. u 17:00

"TO PIJU SAMO OČAJNICI": Britanksi glumac sramno izvređao Srbe i rakiju (VIDEO)
GLUMAC i komičar Džimi Kar imao je svoj, ne tako svetli stand-up momenat koji je oblikovalo elementarno neznanje.
23. 05. 2025. u 11:38
Komentari (0)