PRIRODNO DO NAJLEPŠIH BOJA: Četiri metode za farbanje crvenih jaja - Ispašće vam najbolja

Новости онлине

11. 04. 2025. u 10:00

Farbanje uskršnjih jaja jedan je od najlepših i najstarijih običaja u vezi sa Vaskrsom.

ПРИРОДНО ДО НАЈЛЕПШИХ БОЈА: Четири методе за фарбање црвених јаја - Испашће вам најбоља

Foto: Shutterstock

Tradicionalno, crvena boja ima posebno simbolično značenje, ali danas postoji mnogo tehnika i boja koje omogućavaju kreativno ukrašavanje. Nažalost, većina gotovih boja dostupnih u prodavnicama sadrži veštačke sastojke i hemikalije. Ipak, postoji nekoliko potpuno prirodnih načina da jaja obojite u prelepu crvenu nijansu koristeći voće, začine i povrće.

Sok od višanja

Ako želite intenzivnu crvenu boju, prirodan sok od višanja odličan je izbor. Postupak je vrlo jednostavan – jaja stavite u šerpu, prelijte ih sokom od višanja i dodajte malo soli i sirćeta kako bi boja bolje prijanjala. Kuvajte ih na tihoj vatri dok ne postignu željenu nijansu, a zatim ih ostavite da se ohlade u tečnosti za još intenzivniju boju.

Mlevena paprika

Još jedan prirodni način farbanja jeste korišćenje mlevene paprike. U litar vode dodajte četiri kašike slatke mlevene paprike, malo soli i sirćeta, a zatim u tu mešavinu stavite jaja i skuvajte ih. Važno je ne koristiti ljutu papriku, jer bi njen ukus mogao prodrijeti kroz ljusku.

Lukovina

Ljuske crnog i ljubičastog luka već se generacijama koriste za prirodno farbanje jaja. Jaja stavite u šerpu, prelijte ih vodom i dodajte što više ljuski luka. Za još bogatiju boju možete dodati i nekoliko kriški sveže cvekle. Dodajte malo soli i sirćeta, pa kuvajte dok ne postignete željenu nijansu. Kada se jaja ohlade, premažite ih uljem kako bi dobila sjaj.

Čaj od hibiskusa

Ako želite nežnu crveno-ljubičastu nijansu, isprobajte čaj od hibiskusa. Napravite jak čaj u kojem ćete potopiti jaja. Ostavite ih u tečnosti nekoliko sati ili čak preko noći kako biste dobili što intenzivniju boju. Ova metoda daje elegantne tonove i potpuno je prirodna.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE VESTI IZ TURSKE - TADIĆ NAPUŠTA MURINJA: Ali to nije sve...