NAJUKUSNIJA LEPINJA IZ TIGANJA KOJA SE TOPI U USTIMA: Sprema se očas posla od samo nekoliko sastojaka
Donosimo vam jednostavan recept za sočne lepinje iz tiganja sa sirom i krompirom.

Foto Jutjub/Printskrin
Sastojci:
90 g oštrog brašna
50 ml mleka
10 g otopljenog maslaca
malo soli
1 krompir
2 kašike majoneza
mocarela
Priprema:
U posudu sipati brašno, mleko, maslac i so i sve lepo promešati i umestiti rukom testo. Pokriti kesom i staviti u frižider na oko sat vremena. Za to vreme, skuvati krompir, a zatim ga ispasirati. U krompir dodati majonez i sve dobro sjediniti. Uzeti testo iz frižidera i razviti ga oklagijom, da bude prečnika oko 22 cm. Poređati mocarelu odozgo i premazati filom od krompira, pa staviti još jedan red mocarele. Uzeti krajeve testa i zatvoriti ga. Zatim lagano razvući oklagijom. Podmazati tiganj i staviti da se peče, a odozgo premazati otopljenim maslacem. Okrenuti lepinju i zapeći je i sa druge strane.
Preporučujemo

RUSI SE KUNU U OVAJ RECEPT: Najbolji uštipci od 4 sastojaka - gotovi za 15 minuta
08. 08. 2023. u 17:09

PILEĆA SUSAM SALATA: Savršena salata gotova za pet minuta (VIDEO)
08. 08. 2023. u 11:20

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)