ČUVENA MAKEDONSKA PASTRMAJLIJA, BOŽANSTVENOG UKUSA: Ovako se pravi tradicionalna pica

11. 08. 2023. u 17:00

Ukus je sjajan i svi obožavaju ovaj recept

ЧУВЕНА МАКЕДОНСКА ПАСТРМАЈЛИЈА, БОЖАНСТВЕНОГ УКУСА: Овако се прави традиционална пица

Foto Jutjub/Printskrin

Sastojci

  • 1 kg brasna
  • 20 gr kvasac
  • malo soli, mlevena crvena paprika
  • 800 gr svinjsko meso
  • malo svinjske masti

Priprema

Meso prethodnog dana isecite na kockice, posolite , stavite mlevenu crvenu papriku i ostavite ga u frizideru.

Kvasac sa malo tople vode i brasna ostavite da se digne. Zamesite testo sa kvascem, malo soli i tople vode, da bude srednje jacine.

Ostavite ga da se udvostruci. Podelite testo na 8 loptica. Svaku malo oklagijom, malo rukama formirajte na ovaj nacin.

Odozgo naredite meso i malo svinjske masti.

Ide na pecenje, na 180 C, ne mnogo vremena, oko pola sata najvise.

Mozete koricu naokolo da premazite uljem u kojem ste stavili malo mljevene paprike i da je opet vratite u pecnicu, na jos 5 min.

Kada je izvadite zavijte je u kujnsku hartiju, odozgo je prekrijte sa krpom i ostavite je da se odmori…

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

LUKAŠENKO PORUČIO VARŠAVI: Ako Poljska ponovo želi da nestane sa svetske mape - to će biti njen izbor