TURSKA PITA OD HLEBA KOJA SE PRAVI U JEDNOM SUDU: Savršena večera od namirnica koje imate u frižideru
Turska pita od hleba je savršena večera iz jedne posude koju bi, pri poseti ovoj orijentalnoj zemlji, bilo greh ne probati.

Foto: Jutjub/Printskrin/
Sastojci:
- 1/2 belog hleba
- 200 ml mleka
- 200 g kisele pavlake
- 5 jaja
- 150 g gauda sira
- 200 g kuvane šunke
- 2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- svežanj svežeg bosiljka
Priprema:
Isecite hleb na kockice veličine otprilike dva centimetra pa ga stavite u duboku posudu i prelijte mlekom kako bi omekšao.
Iseckajte kuvanu šunku na sitne komadiće i narendajte 150 grama gaude. U dubljoj posudi sjedinite jaja, kiselu pavlaku, so i biber, pa sve zajedno dobro promešajte. Dodajte kuvanu šunku i gaudu pa još jednom promešajte sastojke.
Pripremljeni nadev sjedinite s hlebom i mlekom pa mešajte dok se sastojci ne povežu. Smesu stavite u pleh za pečenje pa dodajte preostalih 50 grama gaude i pecite pitu 30 minuta na 200 stepeni.
Iseckajte bosiljak i pospite ga preko pite, pričekajte da se ohladi i uživajte u svojoj turskoj poslastici od koje će mirisati cela kuhinja.
Prijatno!

"ZELENSKI POČINjE DA LUDI, VIDI ČUDOVIŠTA" Reakcija Sijarta na tvrdnju o dronovima u Ukrajini
MAĐARSKI ministar spoljnih poslova Peter Sijarto izjavio je danas da ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski "počinje da ludi", povodom njegove izjave da je bilo kršenja vazdušnog prostora Ukrajine izviđačkim dronovima, za koje je naveo da su verovatno bili mađarski.
26. 09. 2025. u 17:14

RUSI NAPALI SEVERNO OD KIJEVA: Desetine hiljada ljudi bez struje i vode, Ukrajinci besni zbog nedostatka odbrane
RUSKI dronovi gađali su u četvrtak, 25. septembra, ključnu infrastrukturu u gradovima Černigov i Nižin na severu Ukrajine, ostavivši desetine hiljada stanovnika bez struje i vode.
25. 09. 2025. u 16:56

MOGUĆA I ZATVORSKA KAZNA: Koje sankcije prete Laziću - advokat objasnio šta čeka pevača posle saobraćajke
ADVOKAT Boško Žurić detaljno je objasnio kakve kazne sleduju za ono što je uradio pevač Darko Lazić.
26. 09. 2025. u 12:39
Komentari (0)