KROMPIR PITA-POGAČA: Nikad ništa ukusnije i kremastije nećete probati od ovog predivnog obroka

04. 09. 2023. u 15:00

Jelo kao nijedno do sada: krompir pita-pogača je čisto gurmansko iskustvo koje morate da probate.

КРОМПИР ПИТА-ПОГАЧА: Никад ништа укусније и кремастије нећете пробати од овог предивног оброка

Foto: Jutjub/Printskrin/

Sastojci za testo:

  • 1 jaje
  • 200 ml mleka
  • 20 g kvasaca
  • 400 g brašna
  • 50-100 g maslaca

Potrebno za fil:

  • 1kg kuvanog krompira
  • 50-100 g maslaca
  • 100 ml mleka,
  • so po ukusu
 

Potrebni sastojci za drugi fil:

  • 200 g rendane mocarele
  • Za premazivanje: ulje i 1 jaje

Priprema: Umesite testo od jaja, mleka, kvasca, brašna i maslaca. Testo ostavite da naraste.

Za to vreme obarite kilogram krompira. U krompir dodajte so i maslac i mleko. Napravite pire.

Testo razvucite u tepsiju, preko njega stavite pire od krompira, a onda i rendanu mocarelu. Preklopite sa drugim delom testa, pa premažite sa jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD OSTAO ZATEČEN: Pustili Ruse na Svetsko prvenstvo, a evo šta se onda tamo dogodilo