TURSKA PISMO PITA: Mekano i vazdušasto testo puno ukusnog fila, topi se u ustima
Ova divna pita treba da se nađe u vašem kuvaru - obavezno.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković
Sastojci:
- 400ml vode
- 100 ml ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 jaje
- 30 gr kvasca
- 2 kašičice soli
- 900 gr brašna + 250 gr za posipanje.
Fil:
- 2 veze blitve
- 400 gr sira
- 2 jaja
Za premazivanje:
- 200 gr. putera ili margarina
- 150 ml ulja
Za posipanje:
Premazati umućenim jajetom i posipati susamom.
Priprema: U vodi razmutite kvasac sa malo šećera i malo soli. Dodajte jaje, ulje i brašno. Premesite testo. Kidajte manje jufkice od testa. Prvo jedu jufkicu razvucite, premažite je puterom, pa preko nje stavite drugu. Tako uradite sa ostatkom testa. Nakon par minuta, ovu prvu jufkicu razvaljajte, filujte je sa sirom i blitvom, pa složite u pismo i ostavite u pleh. Premažite sa jajetom i susamom.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa pa smanjiti na 180 Celzijusa i peći narednih 30 minuta.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)