PRAVI SE ZA 10 MINUTA, NEMA JOJ RAVNE: Skromna pita od sira je nešto najbolje što možete da spremite za večeru, ili doručak
AKO više nemate ideja šta da pipremite za doručak ili večeru donosimo vam jedan sjajan recept koji vam neće izbiti sav novac iz novčanika.

Foto: Free Images Pixabay
Sastojci:
500 g kora za pitu
200 g sirnog namaza
1 kisela pavlaka
2 jaja
200 ml mineralne vode
So
Još:
150 ml mleka Foto:Jutjub/Printskrin
50 ml ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje ili namažite puterom. Listove za pite i ostavite zarolane kao što ste ih dobili u pakovanju pa ih isecite na trake širine dva centimetra.
U dubljoj posudi pomešajte sir, sirni namaz, jaja, kisela pavlaka, mineralnu vodu i so. U smesu dodajte narezane trake testa. Smesu prebacite u posudu za rernu, poravnajte i stavite u rernu. Zagrejte mleko do vrenja pa mu dodajte ulje i malo soli. Nakon 30 minuta prelijte pitu mešavinom mleka i ulja pa vratite u rernu na još deset minuta.
Prijatno!
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)