MEKA JE I PUNOG UKUSA, A UZ AJVAR JOŠ SOČNIJA: Recept za proju sa krompirom
PROJA sa krompirom je jednostavna za pravljenje, ali vrlo meka i punog ukusa. Dobra stvar je što sastojke i količinu možete prilagođavati po želji.
Proja sa krompirom je jedna od varijacija za pravljenje proje. Nakon pečenja bude meka, a krompir joj daje puniji ukus. Recept za proju sa krompirom je u ovom slučaju sa pavlakom i sitnim sirom. Za veću količinu duplirajte smesu.
Potrebno:
* 500 g krompira
* 130 g palente ili kukuruznog griza
* 130 g brašna
* 60 ml ulja
* 2 jajeta
* 100 ml kisele pavlake ili jogurta
* 125 g sitnog sira
* so po ukusu
* ulje za podmazivanje pleha
* 1/2 praška za pecivo
Recept za proju sa krompirom:
Korak 1
Pripremite sve sastojke:
Sve sastojke za proju sa krompirom izvadite i unapred pripremite, kako bi bili spremni za korišćenje.
Korak 2
Pripremite krompir:
Da biste napravili proju sa krompirom prvo oljuštite krompire, sitno ih iseckajte, kuvajte pola sata i procedite. Nakon toga jaja umutite viljuškom i u njih ubacite, pavlaku, so, brašno i palentu i dobro promešajte. Nakon toga dodajte sitan sir, ulje i prethodno skuvani krompir, a potom dobro promešajte. Celu smešu stavite u tepsiju koja je prethodno nauljena, rasporedite i pecite na 200 stepeni oko pola sata.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ODMAH ĆE NESTATI SA STOLA: Posne breskvice, najlepši kolači za svaku trpezu
03. 01. 2024. u 14:16
SAMO DA PROBATE OVAJ UKUS: Amareto ćuretina za pravo zadovoljstvo
05. 01. 2024. u 17:00
TAČNO NA OVOM MESTU BI MOGAO POČETI TREĆI SVETSKI RAT: Putin ga smatra svojom teritorijom, NATO trupe već raspoređene
OVAJ snegom prekriveni granični most između dve srednjovekovne tvrđave u delu Estonije gde se govori ruski, mogao bi biti mesto gde će započeti treći svetski rat, piše Politiko.
26. 12. 2024. u 08:55
POJAVILA SE ŠOK TVRDNjA: "Rusi su oborili avion u Kazahstanu, pogledajte tragove eksplozije na repu letelice"
AVION Azerbejdžan erlajnsa, koji se 25. decembra srušio na putu za Rusiju, možda je oboren ruskom raketom zemlja-vazduh, prema izveštajima ruskih medija koji nisu naklonjeni Kremlju i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.
26. 12. 2024. u 07:44
A POSLEDICE? Kina gradi najveću hidroelektranu na svetu - iseliće milione ljudi, "keširaće" neverovatne 35 milijarde dolara
PROIZVODIĆE trostruko više od 88.2 milijarde kWh, koliki je projektovani kapacitet trenutno najveće hidroelektrane na svetu - "Tri klanca" u centralnoj Kini.
26. 12. 2024. u 14:37
Komentari (1)