BUREK JE JEDNO OD OMILJENIH JELA NA BALKANU: Novi hit, sprema se brzo i lako - u obliku cigarete

Novosti online

06. 02. 2024. u 08:00

AKO želite da izbegnete dugotrajnu pripremu i upotrebu rerne, ova varijanta biće baš po vašem ukusu.

БУРЕК ЈЕ ЈЕДНО ОД ОМИЉЕНИХ ЈЕЛА НА БАЛКАНУ: Нови хит, спрема се брзо и лако - у облику цигарете

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 1 omot kora za pite
* 500 g mlevenog mesa
* 1 kašika maslinovog ulja
* 1 mali luk
* so, biber
* jedno belance
* ulje za prženje

Priprema:

Na maslinovom ulju popržiti sitno naseckani luk, pa kad omekša dodati mleveno meso.

Propržiti, pa sve posoliti i pobiberiti. Ostavite da se prohladi.

Kore raširiti i prerezati tako da se dobiju dva pravougaonika, pa svaki prerezati po dijagonali tako da se dobiju po dva trouglasta komada testa.

Na donju, širu stranicu trougla testa staviti kašiku fila, preklopiti krajeve i zarolati tako da se dobije oblik cigarete. Krajeve umočiti u belance i lagano slepiti.

I tako dok ne potrošite sve trouglove testa i fila.

Pržiti u zagrejanom dubokom ulju, 1-2 minuta dok lagano ne porumeni. Izvaditi iz ulja, ocediti na papirnom ubrusu i poslužiti toplo.

(Super Žena/B 92)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATSKA GLEDA I NE VERUJE: Ovako sada izgleda Hrvat kome je Srbin, saigrač, slomio kosti lica (FOTO)