PORTOKALOPITA: Tradicionalna grčka pita od pomorandže
Pita od pomorandže ili Portokalopita je poslastica koju često možete pronaći u grčkim poslastičarnicama. Priprema je veoma jednostavna i brza, a pita se verujte topi u ustima.
Sastojci:
- 500gr. kore za pitu
- 5 jaja
- 200g. šećera
- 2 vanil šećera
- 2 veće pomorandže ili 3 srednje veličine
- kora i sok od pomorandži
- 1 prašak za pecivo
- 400g. kiselog mleka ili gušći jogurt 200ml.
- ulje
PRELIV:
200g. šećera 250ml. soka od isceđenih pomorandži
200ml. vode
1 štapić cimeta
Pustite da preliv samo proključa.
Priprema:
Iscepkajte kore za pitu na sitne delove i ostavite ih da se suše. Zatim pomešajte jaja i šećer, mešajte ih mikserom i nakon što dobijete lepu penastu mešavinu dodajte sok od pomorandže i rendanu koru, ulje, jogurt,vanil šećer. Nastavite da mešate mikserom sve dok smesa ne bude ujednačena, a potom dodajte prašak za pecivo.Sipajte ovaj fil u doboku činiju, a potom postepeno dodajte šakama cepanu koru za pitu i dobro promešajte.Pitu pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 min. Ohlađenu izrezati na parčiće i preliti hladnim prelivom. Preko možete dodati šlag krem ili pri služenju jednu kuglu sladoleda. Prijatno!
BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom
(Still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
OVAKVU DO SADA NISTE JELI: Gibanica sa sirom, hrskava kora i testo meko kao duša
07. 02. 2024. u 11:00
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
"JA SAM TE PLATIO, MORAŠ DA PEVAŠ!" Konjević doživeo incident na romskom veselju
PEVAČ Šerif Konjević imao je incident o kojem se naširoko pisalo, kada je na jednoj romskoj svadbi navodno došlo do neprijatne situacije u kojoj su on i njegova koleginica Nadica Ademov napadnuti.
12. 01. 2025. u 10:49
Komentari (0)