PITA SA SOJOM, PRAZILUKOM I CRNIM LUKOM: Neizostavni deo posne trpeze, prste da poližeš
Obogatite svoj posni jelovnik sjajnim receptom za posnu pitu od gotovih kora. Nadev je drugačiji od onog na koji smo navikli jer se pravi od soje. U nadev idu praziluk i crni luk, a sigurni smo da će vam se ukus dopasti.
Sastojci:
- 150 g soje u ljuspicama
- 1 pakovanje kora za pitu
- 3 struka praziluka
- 3 glavice crnog luka
- so po ukusu
- biber po ukusu
- 100 ml ulja
- 100 ml vode
Priprema:
Najpre potopite soju u vrelu vodu i ostavite da odstoji oko 12-15 minuta. Iseckajte praziluk i crni luk, pa ih propržite na malo ulja dok ne omekšaju. Dodajte oceđenu soju i pržite još koji minut. Dodajte so i biber po ukusu. Tri kore stavite u podmazan pleh, poprskajte mešavinom ulja i vode, pa poređajte po 2-3 kašike fila. Radite tako do utroška materijala. Poslednji sloj posne pite treba da bude kora i nju poprskajte. Pecite posnu pitu na 180°C dok ne porumeni.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ZDRAVA, UKUSNA I TOPI SE U USTIMA: Pita od karfiola, koja je oduševila milione
15. 03. 2024. u 21:00
LAŽNA PITA SA POVRĆEM: Najukusnija pita bez kora koju ćete redovno praviti
29. 02. 2024. u 12:53
DIGNUTI NATO AVIONI POSLE NAPADA NA UKRAJINU: Hitno se oglasio Zelenski, imao poruku za Putina (FOTO/VIDEO)
RUSIJA je pokrenula masovni vazdušni napad na Ukrajinu na božićno jutro po gregorijanskom kalendaru.
25. 12. 2024. u 11:16
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
PLANETI PRETI SCENARIO IZ 1815. Posle događaja na planini koja je promenila svet usledile tragedije: "Pitanje nije da li će, nego KADA!"
„EFEKTI bi mogli biti još gori nego što smo videli 1815."
25. 12. 2024. u 15:54
Komentari (0)