PITA SA SOJOM, PRAZILUKOM I CRNIM LUKOM: Neizostavni deo posne trpeze, prste da poližeš
Obogatite svoj posni jelovnik sjajnim receptom za posnu pitu od gotovih kora. Nadev je drugačiji od onog na koji smo navikli jer se pravi od soje. U nadev idu praziluk i crni luk, a sigurni smo da će vam se ukus dopasti.

Foto: Bakina kuhinja
Sastojci:
- 150 g soje u ljuspicama
- 1 pakovanje kora za pitu
- 3 struka praziluka
- 3 glavice crnog luka
- so po ukusu
- biber po ukusu
- 100 ml ulja
- 100 ml vode
Priprema:
Najpre potopite soju u vrelu vodu i ostavite da odstoji oko 12-15 minuta. Iseckajte praziluk i crni luk, pa ih propržite na malo ulja dok ne omekšaju. Dodajte oceđenu soju i pržite još koji minut. Dodajte so i biber po ukusu. Tri kore stavite u podmazan pleh, poprskajte mešavinom ulja i vode, pa poređajte po 2-3 kašike fila. Radite tako do utroška materijala. Poslednji sloj posne pite treba da bude kora i nju poprskajte. Pecite posnu pitu na 180°C dok ne porumeni.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ZDRAVA, UKUSNA I TOPI SE U USTIMA: Pita od karfiola, koja je oduševila milione
15. 03. 2024. u 21:00

LAŽNA PITA SA POVRĆEM: Najukusnija pita bez kora koju ćete redovno praviti
29. 02. 2024. u 12:53

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)