PROJA SA MEDOM I PUTEROM: Premazana slatkim prelivom, neodoljivog ukusa
Kada jednom probate proju sa medom i puterom poželećete češće da je spremate. Dok je vruća, premazuje se slatkim prelivom, a svaki zalogaj se topi u ustima.

Foto: Privatna arhiva
Sastojci:
- 1 šolja belog brašna
- 1 šolja kukuruznog brašna
- prstohvat soli
- 1/4 šolje šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 115 g otopljenog putera
- 2 kašike biljnog ulja
- 2 jaja
- 1 šolja jogurta
- 1/4 šolje meda
- Za preliv:
- 1/3 šolje putera
- prstohvat soli
- 2 kašike meda
Priprema:
U čini pomešajte kukuruzno i belo brašno, so i prašak za pecivo, pa pomešajte sastojke za proju. Ubacite šećer, pa ponovo promešajte. U jogurt ubacite med, ulje, otopljen puter i jaja, pa dobro umutite. Postepeno dodajte smesu sa jogurtom i jajima u suve sastojke za proju, pa dobro umutite žicom. Izlijte smesu u vatrostalnu posudu, pa pecite proju na 220°S oko 25-30 minuta. U činiju ubacite puter, prstohvat soli i kašiku meda, pa miksajte 4 minuta. Potom dodajte ostatak meda i umiksajte. Vrelu proju premažite slatkim prelivom.
(stvarukusa/mondo)
Preporučujemo

NEVEROVATNO MEKANO, MINI BAVARSKO PECIVO: Prvo se kuva, pa tek onda peče (VIDEO)
20. 12. 2023. u 11:00

PICA MINI-PECIVO ZA SVAKU PRILIKU: Večera, rođendan, meze, doručak
16. 08. 2023. u 12:00

ČETIRI ZEMLjE EU ODBILE TRAMPOV PLAN: Neće da kupuju američko oružje za Ukrajinu!
ČETIRI evropske zemlje odbile su da učestvuju u projektu predsednika SAD Donalda Trampa o kupovini američkog oružja za Ukrajinu.
16. 07. 2025. u 14:12

BEBA IZ SRBIJE SE UGUŠILA NAOČIGLED RODITELjA: Nezapamćena tragedija na Halkidikiju
BEBA iz Srbije, stara svega 13 meseci, iznenada je izgubila život u jednom ugostiteljskom objektu na Halkidikiju. Kako navode grčki mediji, ova nezapamćena tragedija odigrala se pred očima detetovih roditelja.
16. 07. 2025. u 14:33

Naučnici ajkulama spustili mrtvu kravu na 1.629 metara dubine - nisu mogli da veruju šta su ribe uradile (VIDEO)
"TO POKAZUJE strategiju preživljavanja kod vrsta koje se ne hrane usamljeno."
14. 07. 2025. u 13:06
Komentari (0)