ĐEVREK SA ŠUNKOM I KAČKAVALJEM: Bolji nego u pekari

Новости онлине

14. 05. 2024. u 21:00

Mekan, ukusan i jednostavan doručak.

ЂЕВРЕК СА ШУНКОМ И КАЧКАВАЉЕМ: Бољи него у пекари

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 200-250 ml mleka
  • 2 jajeta
  • malo ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 30 g svežeg kvasca ili oko 10g suvog kvasca
  • 400 g brašna
  • 150 g šunke
  • 200 g kačkavalja 

Priprema:

Izdvojte jednu posudu, u kojoj ćete pripremiti kvasac. Stavite oko 40 grama brašna, kvasac, dve čaše mleka i šećer. Ostavite da odstoji 10-ak minuta.

Preostalo mleko sipajte u drugu činiju, pa dodajte jaje i malo ulja. Promešajte to i dodajte kvasac kada bude gotov. Mesite sve dok testo ne postane dovoljno gusto. Ostavite ga malo da nadođe, pa ga razdvojte na dve smese.

Razvucite testo oklagijom. Premažite tankim slojem ulja, pa poređajte šunku sečenu na tanje listiće i kačkvalj. To učinite i sa drugom polovinom.

Pažljivo urolajte i isecite rolnicu još napola.  Lagano razvlačite i spojte tako da dobijete đevrek. Pecite 2o minuta u zagejanoj rerni na 220 stepeni. Preko možete posuti susam.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

VEČERI TEATRA U SRCU GRADA: Završen prvi MozzART pozorišni festival