ĐEVREK SA ŠUNKOM I KAČKAVALJEM: Bolji nego u pekari
Mekan, ukusan i jednostavan doručak.
Sastojci:
- 200-250 ml mleka
- 2 jajeta
- malo ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 30 g svežeg kvasca ili oko 10g suvog kvasca
- 400 g brašna
- 150 g šunke
- 200 g kačkavalja
Priprema:
Izdvojte jednu posudu, u kojoj ćete pripremiti kvasac. Stavite oko 40 grama brašna, kvasac, dve čaše mleka i šećer. Ostavite da odstoji 10-ak minuta.
Preostalo mleko sipajte u drugu činiju, pa dodajte jaje i malo ulja. Promešajte to i dodajte kvasac kada bude gotov. Mesite sve dok testo ne postane dovoljno gusto. Ostavite ga malo da nadođe, pa ga razdvojte na dve smese.
Razvucite testo oklagijom. Premažite tankim slojem ulja, pa poređajte šunku sečenu na tanje listiće i kačkvalj. To učinite i sa drugom polovinom.
Pažljivo urolajte i isecite rolnicu još napola. Lagano razvlačite i spojte tako da dobijete đevrek. Pecite 2o minuta u zagejanoj rerni na 220 stepeni. Preko možete posuti susam.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
DIGNUTI NATO AVIONI POSLE NAPADA NA UKRAJINU: Hitno se oglasio Zelenski, imao poruku za Putina (FOTO/VIDEO)
RUSIJA je pokrenula masovni vazdušni napad na Ukrajinu na božićno jutro po gregorijanskom kalendaru.
25. 12. 2024. u 11:16
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
PLANETI PRETI SCENARIO IZ 1815. Posle događaja na planini koja je promenila svet usledile tragedije: "Pitanje nije da li će, nego KADA!"
„EFEKTI bi mogli biti još gori nego što smo videli 1815."
25. 12. 2024. u 15:54
Komentari (0)