KIFLICE SA SIROM, SLANINOM I MLADIM LUKOM: Pecivo savršenog ukusa i mirisa
Mekane kiflice možete da napravite bez previše muke i truda, a obavezno ih napunite sirom, slaninom i mladim lukom jer su neverovatno ukusne.
Sastojci:
- 20 g kvasca
- 2 kašičice šećera
- 1/2 l toplog mleka
- 1 kg brašna
- 2 kašičice soli
- 1 čaša ulja
Za punjenje:
- 250 g feta sira
- 150 g slanine
- 2 veze mladog luka
Za premazivanje:
- 1 jaje
- susam ili kim
- 200 g putera
Priprema:
U šerpi izmrvite feta sir, pa dodajte seckani mladi luk, kao i seckanu proprženu slaninu. Sve lepo sjedinite. U šerpi zagrejte mleko, ali nemojte da sačekate da proključa. Treba da bude toplo. Zatim ga sipajte u posudu i dodajte šećer, kao i mrvljeni kvasac. Dobro promešajte i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se aktivira nekih 10 minuta. Zatim postepeno dodajte prosejano brašno, so i sipajte ulje. Umesite mekano testo, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih sat vremena. Nakon toga podelite testo na 5 delova, pa oblikujte loptice. Uzmite jednu lopticu i razvucite u obliku kruga. Ostale loptice pokrijte krpom. Zatim isecite trouglove i nafilujte sirom sa slaninom i mladim lukom. Urolajte i poređajte na pleh koji ste obložili pek papirom. Premažite umućenim jajetom, pa pospite susamom ili kimom. Na svaku kiflicu stavite parče putera i pecite u zagrejanoj rerni na 250°S nekih 20 minuta, pa izvadite i ostavite da upiju puter.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RUSI IZVELI VELIKI NAPAD NA KIJEV: Ispaljeno 90 projektila, više od pet sati trajala vazdušna opasnost
ZBOG ruskih vazdušnih udara, istočni deo Ukrajine bio je u vazdušnoj opasnosti više od pet sati, saopštila je ukrajinska vojska, a Moskva je pokrenula nekoliko talasa napada na Kijev i druge gradove.
06. 10. 2024. u 11:09
ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENjE ILONA MASKA ZA AMERIKU: Ako Tramp ne pobedi...
BIVŠI američki predsednik i republikanski predsednički kandidat Donald Tramp održao je miting u gradu Batleru u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji, na mestu gde je 13. jula preživeo atentat.
06. 10. 2024. u 08:14
"O TRI STVARI NE ŽURI GOVORITI" Iza mudrosti vladike Nikolaja krije se velika lekcija
VLADIKA Nikolaj Velimiropvić isticao je da o tri stvari o ne treba žuriti govoriti.
06. 10. 2024. u 12:47
Komentari (0)