NAJJEDNOSTAVNIJI RECEPT ZA TORTILJE: Domaće tortilje su mnogo ukusnije nego kupovne
Verovatno ste mislili kako je domaće tortilje teško napraviti, ali nije nimalo komplikovano. Sjedine se sastojci za testo, koje je kao za palačinke i onda se prže.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 300 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 480 ml vode
- 1 kašika ulja
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, so i šećer, pa postepeno dodajte vodu i mešajte. Smesa treba da bude malo gušća nego za palačinke. Mešajte sve dok ne razbijete sve grudvice, a onda sipajte ulje i još jednom promešajte. Tiganj premažite uljem i kada se zagreje sipajte dve kutlače smese i malo razvucite po tiganju. Pržite i na svakih minut okrećite.Bitno je da pritiskate testo po ivici kako bi se napravio balon. Ređajte na tacnu i pokrijte krpom, pa sačekajte da omekšaju.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

DA VAM TESTO UVEK ISPADNE SAVRŠENO: Evo koliko tačno kvasca se stavlja
15. 04. 2024. u 09:00

AKO ŽELITE DA NAPRAVITE UKUSAN DORUČAK: Domaća tortilja punjena pršutom i sirom
12. 02. 2024. u 08:00

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)