LISNATA PITA OD PARADAJZA: Iskoristite sezonu paradajza i napravite jednostavnu lisnatu pitu
Recept je praktičan, jer nije skup, brzo se pravi i nije potrebna posebna kulinarska veština. Ovaj zasitan i ukusan zalogaj će biti pravo osveženje koje ćete uvek rado spremati svojim ukućanima.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 4-5 paradajza
- 4 kašike soka od paradajza
- 1 kašika sušenog origana
- malo maslinovog ulja
- so, biber
Priprema:
Prvo zagrejte rernu na 200 stepeni. Lisnato testo malo razvucite oklagijom, pa ga prebacite na pleh za pečenje obložen pek papirom ili posut brašnom. Izbockajte ga viljuškom na nekoliko mesta i ravnomerno premažite sokom od paradajza. Paradajz isecite na tanke kolutove, pa ih poređajte po testu. Prelijte maslinovim uljem, posolite, pobiberite, a na kraju pospite origano. Ivice testa malo uvrnite na unutra. Pecite oko 15-20 minuta dok testo ne dobije lepu zlatnožutu boju.
(Stvarukusa/mondo)
Preporučujemo

PUNjENA, SA TRI SASTOJKA: Napravite pitu na malo drugačiji način
30. 05. 2024. u 11:00

PITA SA JABUKAMA I ČOKOLADOM: Pita kojoj nećete moći da odolite
23. 05. 2024. u 08:00

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

TO JE GLAVNI IZVOR PRIHODA: Evo čega Toni nije hteo da se odrekne nakon razvoda od Dragane
DRAGANA je ostala vlasnica televizije i dvorca u Beču.
03. 07. 2025. u 08:04
Komentari (0)