RECEPT ZA RAŽANI HLEB: Priprema je lagana, a ukus bolji od onog iz pekare
Sve je više domaćica koje odlučuju da same umese ražani hleb, a mi vam donosimo isprobani recept za čiju pripremu nije potrebno mnogo vremena.
Pored toga što ovaj hleb nećete morati da mesite kao mnoge druge, njegova prednost je u tome što može da ostane svež nekoliko dana.
Sastojci:
- 150 g ražanog brašna
- 250 g pšeničnog brašna
- 1 kocka svežeg kvasca
- 450 ml vode
- kašičica soli
- kašičica šećera
Priprema:
Polovinu vode sipajte u šerpicu, pa je zagrejte toliko da bude mlaka. Skinite šerpicu sa ringle, dodajte izmrvljen kvasac, kašičicu šećera i malo pšeničnog brašna, pa razmutite i ostavite da kvasac zapeni.
U veću činiju sipajte ostatak pšeničnog brašna, dodajte ražano brašno, aktivirani kvasac, preostalu vodu i so, pa sve sastojke izmešajte varjačom da se lepo sjedine. Posudu sa testom za hleb prekrijte prozirnom folijom i ostavite da testo naraste.
Kad je testo naraslo, uključite rernu na 230 stepeni i u nju stavite posudu u kojoj ćete peći hleb. Kad se posuda zagreje, pažljivo je izvadite iz rerne, obložite pek-papirom, pospite sa malo brašna i prebacite testo za hleb.
Posudu poklopite ili hleb prekrijte aluminijumskom folijom, stavite u rernu i pecite hleb 15 minuta. Posle tog vremena skinite poklopac (ili aluminijumsku foliju) i nastavite da pečete hleb na 200 stepeni dok se ne uhvati korica.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NOVOPAZARSKE MANTIJE SA SIROM I SPANAĆEM: Tradicionalno jelo jedinstvenog ukusa
03. 06. 2024. u 07:00
DIGNUTI NATO AVIONI POSLE NAPADA NA UKRAJINU: Hitno se oglasio Zelenski, imao poruku za Putina (FOTO/VIDEO)
RUSIJA je pokrenula masovni vazdušni napad na Ukrajinu na božićno jutro po gregorijanskom kalendaru.
25. 12. 2024. u 11:16
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
PLANETI PRETI SCENARIO IZ 1815. Posle događaja na planini koja je promenila svet usledile tragedije: "Pitanje nije da li će, nego KADA!"
„EFEKTI bi mogli biti još gori nego što smo videli 1815."
25. 12. 2024. u 15:54
Komentari (0)