LENJA PITA SA TREŠNJAMA: Spremite ukusan kolač po tradicionalnom receptu

Новости онлине

05. 06. 2024. u 15:00

Starinski recept za lenju pitu sa trešnjama, jedan od najukusnijih kolača je sve što vam je potrebno da ulepšate ove prolećne dane.

ЛЕЊА ПИТА СА ТРЕШЊАМА: Спремите укусан колач по традиционалном рецепту

Foto: Shutterstock

Zapišete ga, ili sačuvajte na svom telefonu - za dane opuštanja i uživanja. Umesto trešanja, možete da stavite višnje, jabuke, dunje, šljive, voće našeg podneblja.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 1 čaša šećera (od 2 dcl)
  • 2 kesice vanil šećera
  • 1/2 čaše ulja
  • 1 čaša jogurta
  • 2 čaše brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 500 g očišćenih trešanja
  • 2 kašike griza

Priprema:

Umutite jaja i šećer, a potom dodajte ulje, jogurt i vanil šećer. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo pa umutite i preručite na pleh. Očišćenje trešnje stavljajte na vrh testa i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko pola sata.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KIRJOS JE PROVOKATOR: Francuska teniserka bez dlake na jeziku