LENJA PITA SA TREŠNJAMA: Spremite ukusan kolač po tradicionalnom receptu
Starinski recept za lenju pitu sa trešnjama, jedan od najukusnijih kolača je sve što vam je potrebno da ulepšate ove prolećne dane.

Foto: Shutterstock
Zapišete ga, ili sačuvajte na svom telefonu - za dane opuštanja i uživanja. Umesto trešanja, možete da stavite višnje, jabuke, dunje, šljive, voće našeg podneblja.
Sastojci:
- 3 jaja
- 1 čaša šećera (od 2 dcl)
- 2 kesice vanil šećera
- 1/2 čaše ulja
- 1 čaša jogurta
- 2 čaše brašna
- 1 prašak za pecivo
- 500 g očišćenih trešanja
- 2 kašike griza
Priprema:
Umutite jaja i šećer, a potom dodajte ulje, jogurt i vanil šećer. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo pa umutite i preručite na pleh. Očišćenje trešnje stavljajte na vrh testa i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko pola sata.
(still)
Preporučujemo

ZAPEČENE PALAČINKE SA ORASIMA I MLEKOM: Slatki ukus detinjstva
04. 06. 2024. u 15:12

SLASNI KUKURUZ IZ RERNE: Zaboravite roštilj, ovako je još ukusniji
04. 06. 2024. u 17:00

NOVOPAZARSKE MANTIJE SA SIROM I SPANAĆEM: Tradicionalno jelo jedinstvenog ukusa
03. 06. 2024. u 07:00

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)