SLANA POSLASTICA ZA GURMANE: Domaća proja sa šunkom i sirom, dodatno začinjena mladim lukom

Tatjana Marković

11. 06. 2024. u 07:00

Proja sa šunkom, sirom i mladim lukom je jelo koje će svi obožavati, a možete lako da je napravite.

СЛАНА ПОСЛАСТИЦА ЗА ГУРМАНЕ: Домаћа проја са шунком и сиром, додатно зачињена младим луком

Foto Printskrin Youtube

Gotova je za sat vremena. Evo i kako da napravite proju sa šunkom i sirom:

Sastojci:

114 g šunke iseckane na kockice
2 kašike ulja
120 g višenamenskog brašna
90 g žutog kukuruznog brašna
1 kašika šećera
1 kašičica praška za pecivo
1/4 kašičice sode bikarbone
1/2 kašičice soli
2 velika jajeta
227 g mlaćenice
57 g slanog putera, rastopljenog
113 g rendanog kačkavalja
40 g tanko isečenog mladog luka

Recept za domaću proju sa šunkom i sirom:

Zagrejte rernu na 220 °C. Zagrejte ulje u tiganju i dodajte nakratko šunku da unese aromu u ulje. Kada se zagreje, sklonite sa vatre i šupljikavom kašikom prenesite na tanjir obložen papirnim ubrusima. Ostavite ulje u tiganju. U srednjoj posudi pomešajte brašno, kukuruzno brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so u činiji. Umutiti da se dobro sjedine.

U drugoj posudi umutite jaja sa mlaćenicom i otopljenim puterom. Umešajte mešavinu jaja u suve sastojke, mešajući dok se ne sjedine. Dodajte sir, mladi luk i šunku. Sipajte u nauljenu tepsiju i pecite dok ne porumeni, oko 20 minuta. Izvucite iz rerne, pospite preostalim sirom preko vrha, vratite u rernu na još 3 do 4 minuta. Izvadite iz rerne i ohladite u plehu najmanje 10 minuta. Po vrhu pospite iseckani mladi luk. Uživajte!

(Stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREVARIO JU JE 92 PUTA DOK JE BILA TRUDNA! Evo šta je Nejmaru sada uradila devojka koja mu je rodila dete