DOMAĆE KIFLICE PUNJENE SLANINOM I ZDENKA SIROM: Recept kom nećete moći da odolite
Nekada su kiflice spremale naše bake, ili ste ih naručivali iz pekare, ali danas postoji toliko jednostavnih recepata, koji garantuju uspeh. Ako volite da ih jedete, predlažemo da isprobate i ovaj recept za kiflice punjene slaninom i zdenka sirom. Obavezno ih pre pečenja premažite majonezom, a nakon toga i puterom, jer će biti neverovatno mekane.
Sastojci:
- 500 ml mlake vode
- 1 kg brašna
- 1 kocka svežeg kvasca
- 100 ml ulja
- 100 g majoneza
- 200 g margarina ili putera
- malo susama
- 7 kašika šećera
- 2 kašičice soli
- Za nadev:
- 100 g slanine
- 180 g kisele pavlake
- 1 pakovanje zdenka
- malo kečapa (po ukusu)
Priprema:
U toploj vodi (100 ml) rastopite kvasac sa kašikom šećera. Ostavite 10 minuta da se aktivira. Zatim sipajte preostalu vodu (400 ml), šećer (6 kašika), so, ulje, pa promešajte. Dodajte prosejano brašno i polako umesite testo. Podelite ga na 5 delova i oblikujte loptice, a zatim i svaku loptu na 10 loptica.
U posudi pomešajte pavlaku i zdenka sir, pa dobro sjedinite. Dodajte sitno seckanu svežu slaninu, kao i kečap, pa sve dobro sjedinite. Oklagijom razvucite svaku lopticu i nafilujte nadevom. Urolajte i poređajte na pleh obložen pek-papirom. Pokrijte i ostavite da odmore 2 sata.
Pre pečenja svaku kiflicu premažite majonezom i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °S oko 10 minuta. Vruće premažite istopljenim margarinom ili puterom.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
HLEPČIĆI IZ TIGANjA: Testo mekano kao oblak, a ukus jedinstven
18. 07. 2024. u 16:39
POGAČA SA ORASIMA: Iznenadićete se koliko je ukusna, ako je niste probali vreme je
15. 07. 2024. u 20:00
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
TITOV SIN SE TUŽI SA HRVATSKOM: OZNA ga naterala da potpiše da se odriče nasledstva
IMANjE Josipa Broza Tita u Samoboru u Hrvatskoj, udaljeno samo kilometar od centra grada, nekada je bila jedna od njegovih privatnih rezidencija.
12. 01. 2025. u 20:00
Komentari (0)