MAFINI SA TIKVICAMA I SJENIČKIM SIROM: Jeftini sastojci, a ukus pravi domaćinski
Mafini sa tikvicama i sirom se veoma jednostavno spremaju, sastojci su jeftini, jedino što vam je potrebno je da odvojite malo vremena. Samo napred, bićete prezadovoljni ovim slanim mafinima.

Foto Jutjub/Printskrin
Sastojci:
- 2 šolje rendanih tikvica
- 1 šolja sjeničkog sira (ili sira po vašem izboru)
- 2 jajeta
- 1/2 šolje ulja
- 1/2 šolje mleka
- 2 šolje brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- so i biber po ukusu
- 1/2 šolje seckanog peršuna (opciono)
- 1/2 šolje rendanog parmezana (opciono)
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Pripremite pleh za mafine i postavite papirne korpice. U većoj posudi umutite jaja, ulje i mleko dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte rendane tikvice u smesu od jaja i dobro promešajte. U drugoj posudi, pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i biber. Postepeno dodajte suve sastojke u smesu sa tikvicama i mešajte dok se sve lepo sjedini. Na kraju, dodajte sjenički sir, seckani peršun i rendani parmezan. Lagano promešajte da se svi sastojci ravnomerno rasporede.
Kašikom napunite pripremljene papirne korpice sa smesom, svaku napunite do oko 3/4 visine, ostavljajući prostor da nadođu. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta, ili dok mafini ne dobiju zlatnosmeđu boju. Izvadite mafine iz rerne i ostavite da se malo ohlade pre nego što ih poslužite.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

DOMAĆE KIFLICE PUNjENE SLANINOM I ZDENKA SIROM: Recept kom nećete moći da odolite
31. 07. 2024. u 15:00

HLEPČIĆI IZ TIGANjA: Testo mekano kao oblak, a ukus jedinstven
18. 07. 2024. u 16:39

RECEPT ZA JEDNOSTAVNE POGAČICE SA OVSOM: Ukus koji će sve oduševiti
17. 07. 2024. u 16:00

PICA OD TIKVICA: Donosimo vam savršen recept za brzu i zdravu picu od tikvica
16. 07. 2024. u 14:16

"RECITE MI..." Tramp se nagnuo ka Porošenku, pa mu postavio pitanje koje ga je ostavilo u čudu
AMERIČKI lider Donald Tramp je tokom svog prvog predsedničkog mandata pitao bivšeg ukrajinskog lidera Petra Porošenka o tome da li je Krim Rusija.
13. 04. 2025. u 15:45

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

PRAVAC BEOGRAD: Hrvatski pevač posle hapšenja stigao u Srbiju - Mile Kekin došao dan posle skandala
MILE Kekin je uhapšen u petak ujutru, a posle ispitivanja u USKOK-u pušten je na slobodu, nakon što je izneo svoju odbranu.
12. 04. 2025. u 20:23
Komentari (0)