MINI-PICE OD LISNATOG TESTA SA PILETINOM: Najjednostavniji recept za pecivo kao iz pekare
Mini-pice od lisnatog testa sa piletinom mogu da budu odličan prilog, ili koktel pecivo.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g smrznutog lisnatog testa, odmrznuto
- 1 veliko jaje
- 1 kašika vode
- 6 traka slanine
- 2 srednja praziluka (samo beli delovi), naseckana
- 1 srednja žuta paprika, narezana na kockice
- 240 g iseckane piletine za pečenje
- 230 g krem sira, omekšanog
- 1/4 kašičice soli
- 1/4 kašičice bibera
- sitno seckani svež peršun i još seckane paprike
Priprema:
Za mini pice od lisnatog testa zagrejte rernu na 200°. Na lagano pobrašnjenoj površini razvijte 1 list lisnatog testa. Koristeći okrugli rezač, isecite 6 krugova. Stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Razvijte drugi list testa. Isecite još 6 krugova, pa pomoću rezača manjeg obima (ili manje staklene čaše) isecite centar svakog kruga. Stavite prstenove na krugove koji se nalaze na plehu. Stavite centralne krugove takođe na pleh za pečenje. U maloj činiji umutite jaje i vodu, a premažite testo. Pecite dok ne porumeni, 20-25 minuta i ohladite na rešetki. U međuvremenu, u velikom tiganju, pržite slaninu na srednjoj vatri dok ne postane hrskava. Izvadite na papirne ubruse da se ocede. Propržite na istom ulju praziluk i biber, 5-7 minuta. Smanjite toplotu, pa pomešajte slaninu, piletinu, krem sir, so i biber. Promešajte pa skloniti sa vatre. Kada se dovoljno ohladi, filom ispunite ispečene krugove od lisnatog testa. Pospite peršunom i biberom i servirajte sa malim središnjim pecivom sa strane.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

POGAČICE OD PIRE KROMPIRA I SIRA: Idealne za doručak ili užinu
14. 11. 2024. u 07:00

RECEPT ZA PICA KIFLICE: Lake za pripremu, a još lakše se pojedu
08. 11. 2024. u 07:00

UKOLIKO NISTE, VREME JE DA ISPROBATE OVU POSLASTICU: Recept za rolnice sa rogačom
27. 09. 2024. u 12:00

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)