PREUKUSNE POSNE TORTILJE: Bez jaja i brašna, od samo tri zdrava sastojka

Новости онлине

17. 12. 2024. u 12:02

Ove zdrave tortilje prave se bez brašna, bez jaja i dodatnih masnoća, što znači da nemaju gluten ni laktozu.

ПРЕУКУСНЕ ПОСНЕ ТОРТИЉЕ: Без јаја и брашна, од само три здрава састојка

Foto: Shutterstock

Sastojci: (za 5 tortilja obima 18 cm):

  • 250 g semenki bundeve, tzv. golica (2 čaše od 2 dl)
  • 40 g psilijum ljuskica  (4 kašike)
  • 250 ml vode (1 čaša od 2,5 dl + 50 ml)

Priprema:

Samleti golicu da postane kao brašno. Sjediniti s vodom i psilijumom - po želji dodati soli i začine (biber, origano...)  Oblikovati kuglu testa i podeliti je na još 4 loptice. Svaku lopticu rastanjiti između 2 pek-papira na debljinu 2 do 3 mm (ide brzo i lako). Poklopcem izrezazati pravilne krugove. Peći na suvom tiganju bez ikakve masnoće, na jačoj vatri po par sekundi sa obe strane. Od ostataka oblikovati petu tortilju. Puniti po želji.

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HAOS: Srpski sportista prebio dvojicu Hrvata - svoje saigrače!