NIKAD BRŽE I MEKŠE POGAČICE SA SIROM: Savršenstvo u svakom zalogaju, a ulepšaće vam svaki deo dana

Jovana Vasić

09. 01. 2025. u 07:00

Mekane, jednostavne, brze - ove pogačice idealne su za doručak, a i za večeru.

НИКАД БРЖЕ И МЕКШЕ ПОГАЧИЦЕ СА СИРОМ: Савршенство у сваком залогају, а улепшаће вам сваки део дана

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • Brašno 250 g
  • Prašak za pecivo 1 kašičica
  • So 1 kašičica
  • Sir (feta, sitni sir ili neki drugi po vašem izboru) 200 g
  • Kisela pavlaka ili jogurt 100 g
  • 1 jaje
  • Ulje 50 ml
  • Mleko 1 kašika (za premazivanje)
  • Susam ili kim za posipanje

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 °C i obložite pleh papirom za pečenje. U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi izgnječite sir viljuškom, dodajte kiselu pavlaku (ili jogurt), jaje i ulje, pa sve dobro promešajte. Postepeno dodajte mokre sastojke u suve sastojke, mešajući dok ne dobijete glatko testo. Na blago pobrašnjenoj površini razvucite testo na debljinu od oko 1 cm. Čašom ili modlom vadite krugove i ređajte ih na pripremljeni pleh.

Premažite pogačice mlekom i pospite susamom ili kimom, ako želite. Pecite u zagrejanoj rerni oko 15-20 minuta, ili dok pogačice ne dobiju zlatnosmeđu boju. Poslužite tople pogačice sa sirom uz jogurt, kiselo mleko ili neki drugi prilog po vašem izboru. Prijatno!

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Meridianova akcija zaokružena na kraju godine: Obnovljeni koševi širom Srbije za nove šampione (VIDEO)