TURSKE LEPINJE IZ TIGANJA: Savršeno su mekane i odlično rešenje kada nemate hleb u kući
Najlepše su tople, uz sir, a mogu se jesti i hladne umesto hleba.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 300 g brašna
- 1/2 kesice suvog kvasca
- 1/2 kašičice soli
- 2 kašike ulja
- 150 ml mlake vode
Priprema:
Sve sastojke pomešati i zamesiti testo. Mesiti oko 5 minuta, dok ne postane glatko i elastično. Pokriti krpom činiju i ostaviti da odstoji oko 30 minuta. Podeliti na 4 ili više delova u zavisnosti od veličine koju želite. Svaki deo rastanjiti oklagijom. Pržiti ih na vrelom podmazanom tiganju sa svake strane 3-4 minute, odnosno dok ne dobiju smeđu boju.
(trpeza)
Preporučujemo
PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
ZEMLjOTRES USRED DNEVNIKA: Voditeljka se obratila u strahu: "Nadam se da će biti sve u redu" (VIDEO)
DOK je čitala vesti u noćnom Dnevniku, prekinuo ju je zemljotres...
24. 10. 2025. u 19:43
Komentari (0)